Metallsmak i munnen

Spørsmål

Jeg har i to dager hatt en vedvarende, metallaktig smak i munnen. I dag har jeg også hatt hodepine og flimring i halve synsfeltet. Dette har skjedd før, men det går lang tid mellom hver gang.

Jeg vet ikke om det er relevant, men for en uke siden hadde jeg feber i to-tre dager (influensa eller sterk forkjølelse), og er fortsatt forkjølet med tendens til vonde bihuler.

Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for spørsmålet ditt!

Metallsmak i munnen kan skyldes flere ting. Det vanligste er nylig innsatte amalgamfyllinger, blødninger i tannkjøttet, jerntilskudd, medisiner som inneholder Metronidazol (et antibiotikum som for eksempel Flagyl), for høyt nivå av thyroxin, munntørrhet, graviditet og hodeskader.
Du forteller også at du opplever episoder med flimring i halve synsfeltet og hodepine. Det kan gi mistanke om migrene, men jeg har ingen mulighet til å stille noen diagnose over internett. Du kan lese mer om migrene her:
http://www.lommelegen.no/php/art.php?id=321313
Det at du var forkjølet for en uke siden trenger ikke å ha noe med metallsmaken i munnen å gjøre, men hvis du er i ferd med å tette til i bihulene kan jo det forklare hodepinen.

Hvis plagene med metallsmak i munnen vedvarer i flere dager, kan du ta kontakt med tannlegen din for å se om du har noen fyllinger som lekker eller blødning fra tannkjøttet. Dersom flimringen i synsfeltet og hodepinen ikke gir seg eller kommer tilbake, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din for en vurdering.

God bedring! Håper svaret kan være til hjelp!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-