Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Metallsmak i munnen

Spørsmål

Jeg har i to dager hatt en vedvarende, metallaktig smak i munnen. I dag har jeg også hatt hodepine og flimring i halve synsfeltet. Dette har skjedd før, men det går lang tid mellom hver gang.

Jeg vet ikke om det er relevant, men for en uke siden hadde jeg feber i to-tre dager (influensa eller sterk forkjølelse), og er fortsatt forkjølet med tendens til vonde bihuler.

Kvinne, 34 år

Svar

Hei og takk for spørsmålet ditt!

Metallsmak i munnen kan skyldes flere ting. Det vanligste er nylig innsatte amalgamfyllinger, blødninger i tannkjøttet, jerntilskudd, medisiner som inneholder Metronidazol (et antibiotikum som for eksempel Flagyl), for høyt nivå av thyroxin, munntørrhet, graviditet og hodeskader.
Du forteller også at du opplever episoder med flimring i halve synsfeltet og hodepine. Det kan gi mistanke om migrene, men jeg har ingen mulighet til å stille noen diagnose over internett. Du kan lese mer om migrene her:
http://www.lommelegen.no/php/art.php?id=321313
Det at du var forkjølet for en uke siden trenger ikke å ha noe med metallsmaken i munnen å gjøre, men hvis du er i ferd med å tette til i bihulene kan jo det forklare hodepinen.

Hvis plagene med metallsmak i munnen vedvarer i flere dager, kan du ta kontakt med tannlegen din for å se om du har noen fyllinger som lekker eller blødning fra tannkjøttet. Dersom flimringen i synsfeltet og hodepinen ikke gir seg eller kommer tilbake, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med fastlegen din for en vurdering.

God bedring! Håper svaret kan være til hjelp!