Kul på tungen

Spørsmål

hei. jeg oppdaget en blank, rød, kul bakerst på tungen min for en måned siden. den har muligens vært der lenger, noe jeg føler at den har vært, men jeg merket den for alvor for en måned siden. den har ikke vokst siden den gang. men er altså blank,rød. når jeg så nærmere etter, fant jeg et par andre røde kulen, enda lenger bak. rundt kulen har jeg små hvite prikker. noe jeg tror jeg har hatt ganske lenge. jeg var inne og sjekket siden deres, og fant ut at det kanskje var soppinfeksjon, og kanskje til og med begynnelse til kreft. hva i all verden gjør jeg?

Mann, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror faktisk du har oppdaget noen normale strukturer helt bakerst på tungen, som er en del av smaksapparatet men som er større og grovere enn resten av slimhinnen på tungen. Disse forandringene er det mange som reagerer på når de først har begynt å kikke etter bakerst på tungen, men jeg føler meg veldig sikker på at dette er normale strukturer og at du ikke har lagt merke til dem tidligere. Kreft er en svært usannsynlig forklaring, og sopp er heller ikke høyt på diagnoselisten.

Du kan nok slappe godt av med tanke på om dette skulle være alvorlig sykdom. Hvis du er hos lege ved en anledning kan du jo vise forandringene frem for å være helt sikker - uten å ha sett dem uttaler jeg meg selvfølgelig med et visst forbehold.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn