Kan denne misfarging være farlig?

Spørsmål

Jeg er 30 år gammel og har det siste halvåret merket at jeg har noe mørkt brun belegg på tennene. Det ligner på "barnebelegget" som min 3-år gammel datter har. Jeg var hos tannlegen for 3 uker siden og fikk det pusset bort. Men det har allerede begynt å komme tilbake igjen.
Kan dette skyldes noe demineralisering av tennene? Jeg merker når jeg pusser tennene at det blir litt mindre brun, men får det aldri helt vekk uansett hvor mye jeg pusser - virker som om det kan sitte inn i bittesmå hull i tennene. Jeg snakket med tannlegen om dette, men hun hadde ikke noe svar.
Evt. relevante detaljer
1. Jeg fant ut i 2013 at jeg tåler melk dårlig, og har derfor kuttet ut meieriprodukter nesten helt fra dietten. Jeg har ikke alltid vært flink til å passe på at jeg får nok kalsium i meg fra andre kilder. For tiden tar jeg kalsiumtilskudd.
2. Jeg merket dette beleget i høst i fjor, omtrent samtidig med det at jeg (endelig) begynte å bruke tanntråd hver dag. Har aldri hatt et slikt belegg før. Kan være tilfeldig, men synes det er rart.

Svar

Hei!
Er nokså sikker på at dette ikke er demineralisering, men misfarging som skyldes fødeemner eller drikke. At det kan pusses bort styrker dette.
Jeg mistenker te, men det kan være kaffe, lakris eller matvarer med farge.
Det er uansett ikke farlig, og det virker jo som det bare er på innsiden av tennene dine. Så særlig sjenerende er det vel ikke?

Mvh Lommetannlegen