Hevelse etter rotfylling

Spørsmål

Hei
For fire dager siden rotfylte jeg en tann, etter å hatt sterke tannsmerter et døgn. Samme kveld begynte ansiktet å hovne opp, og idag, etter to dager med Penicillin er ikke lenger halve ansiktet hovent, men øyet, halve nesen og en bred stripe fra kinnet og nedover er hardt, hovent og kjennes ut som når bedøvelsen går ut etter et tannlegebesøk. Og sprenger voldsomt,i tillegg til at tannverken er verre enn før rotfyllingen. Hvorfor kom tannbyllen etter rotfylling? Og hvor lenge vil smertene vare? Smertene i natt er intense, verre enn før rotfyllingen.

Sykdommer: Tannbyll etter rotfylling
Medisiner: Iburfen, Paracet og Pinex, samt Apollicin (pencillin)

Kvinne, 42 år

Svar

Hei!

Det kan hende at du har fått en infeksjon i området rundt rotfyllingen eller svarende til tannen/tannroten. Dette er såpass alarmerende symptomer at du bør kontakte lege eller tannlege for å få en avklaring på om du skal fortsette med penicillin eller om du skal skifte til annet antibiotikum, evt om det er noe tannlegen må inn å gjøre på nytt.

Det kan også være at det er kroppens naturlige reaksjon på det inngepet du har vært igjennom, men jeg synes symptomene er litt for voldsomme til å være kun det.