Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Det er ikke hull alt som er misfarget...

Spørsmål

Hei! Jeg var hos tannlegen i dag i Seoul, Korea. Sist jeg var hos tannlegen var litt mer enn et år tilbake i Norge. Jeg kontakter deg fordi konsultasjonen gikk på litt annet vis en vanlig. De nektet å sende bildene til meg på mail, så jeg har gjort et forsøk på å ta bilde selv. Tannlegen var ivrig på å skjære bort og legge inn farget "resin" (eller noe sånt) i 8 av mine tenner grunnet decay (tannråte?). OK, jeg har noen brune kanaler her-og-der. I Norge, har jeg aldri hørt en tannlege anbefale noe slikt, men kanskje jeg ikke hadde så mye tannråte for et år tilbake. De sa at det var billigere enn Europa, samme kvalitet, med en pris på 800 kr pr. Tann. Grunnen til at jeg spør, er at disse legene i Korea har et lite rykte på seg på å være noe "impulsive" eller "løsnings-orienterte", kommer litt an på hvem en spør? :) Jeg tenkte det kan være lurt å høre først. Tror du dette, en ganske voldsom operasjon, er fornuftig? Kan det være lurt å vente og heller ta dette som en advarsel om at jeg bør pusse tenner litt flere ganger om dagen? Kanskje heller bestille en litt dyrere legetime hjemme i Norge?

Mann 28
Svar

 

Hei!

Bra bilde!

Ikke rør dette- det er bare misfarginger - sett ut fra det kliniske bildet. Kan selvsagt ikke si noe om mellomrommene siden du ikke får bildene, noe du har krav på i Norge.

Dessuten var kr 800 dyrt for dette- selv med norske priser! Men det verste er jo at du kan få behandling du ikke trenger- og som er dårligere enn dine egne tenner. Fyllinger kan alltid få lekkasjer og vil måtte skiftes.

Mvh Lommetannlegen

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-