Blemmer på tungen

Spørsmål

Hei

Har fått små hvite (ca 1 mm) blemmer på tungespissen. Disse flytter seg litt rundt og gjør vondt / svært irritabelt. Når blemmen forsvinner blir det ikke noe sår. Det gjør heller ikke vondt etter at blemmene forsvinner. Er ellers fin i munnhulen og på leppene. Hadde feber ca 1 døgn ved utbruddet for 3 dagersiden. Herpes??? Finnes det noe mot dette?

Relevante sykdommer/medisiner: Bruker Seritide av og til, men skylder godt.

Mann, 38 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hadde du blemmer som var smertefulle i munnhulen evt. på lepper som barn?
Herpes utbrudd i munnhulen kan godt debutere med feber og vesikler (blemmer) som er smertefulle, men da har man gjerne hatt flere slike episoder tidligere.
Det kan også være andre virusinfeksjoner som kan gi lignende bilde, har du hatt influensa symptomer i det siste? Utslett eller blemmer på hender eller føtter?
Er du forøvrig plaget med allergi/Astma? Tenk gjennom om det er evt. tannkrem/ skyllevæsker som du nylig har brukt.
Den vanligste tilstanden til små blemmer i munnhulen og som kan flytte seg rundt i munnhulen som du beskriver er det vi kaller after (munnsår), som kommer tid til annen uten at man finner noen utløsende årsak.

Du bruker Seretide, men det høres ikke ut som noe Candida infeksjon. Karakteristisk for Candida i munnslimhinnen er såre slimhinner med hvitt belegg.
Jeg vil gi deg det råd om å se det litt an, det finnes munnskyllevæsker som både kan virke smertelindrende og desinfiserende. Corsodyl kan være et eksempel. Det er reseptfritt og Apoteket vil gi deg informasjon.
Dersom det ikke er gått over etter 3 uker bør du kontakte din fastlege.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-