Blemme under tungen

Spørsmål

Hei!
Jeg har de siste ukene hatt en blemme under tungen. Den er ca en cm i diameter, den er rød og myk, og "høyden" varierer, noen dager er den som en ert, mens andre dager er den ganske flat. Den gjør ikke vondt, men er ubehagelig. Synes det virker litt bagatellmessig å gå til legen med dette, men det vanskelig å glemme den så lenge jeg ikke vet hva det er. Bruker ikke å ha noen form for munnsår.
:-)

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Det du beskriver, høres ut som det som kalles en retensjonscyste.
En cyste er generelt en utposning med klar væske i, og slike kan man få bl.a. i slimhinnene i munnen. De pleier å forsvinne av seg selv.
Hvis ikke den gjør det, du kan jo se det an noen uker, så kan du ta en tur til legen og evt få den punktert og tappet ut innholdet, eller fjernet i sin helhet.

Jeg kan imidlertid ikke stille denne diagnosen med sikkerhet uten å se saken selv, og det som får meg litt i tvil, er at du sier den er rød.
"Røde ting" er generelt et betennelsestegn på en eller annen måte, så dersom dette skulle bli større/verre/evt begynne å vondt, så bør du ihvertfall få legen til å se på den.

Du sier at du synes det virker litt bagatellmessig å gå til legen med det, men slik skal du ikke tenke. Leger får en rekke "bagateller" på legekontoret hver dag, og dersom det viser seg å være en bagatell, så er det alltid hyggelig for en lege å kunne si til pasienten at alt er ok og at det ikke er noe å bekymre seg for, og du på din side vil slippe videre spekulasjoner.
Så bare ta deg en tur til legen, du, og lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn