Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bihulebetennelse etter tanntrekking

Spørsmål

Pga tannrotbetennelse trakk tannlegen min en jeksel i overkjeven venstre side for ca 3 uker siden. Det oppsto hull inn til bihulen, og tannlegen prøvde å lukke dette. Men jeg er sikker på at det fortsatt er luftforbindelse mellom bihulen og munnen.
For 1-2 døgn siden begynte jeg å kjenne ekkel lukt i nesen og rar smak i munnen. Begge deler bare av og til og kortvarig hver gang.
Idag tidlig hadde jeg feberfølelse, og målte temperatur på 37,9 og 38,2 (målt med en times mellomrom. Jeg har ikke smerter.

Svar

Hei
Problemstillingen du kommer med er ikke uvanlig. Etter trekking av tenner med lange røtter, som t.eks. en jeksel, så kan det oppstå forbindelse mellom munnhule og bihule. Bakterier fra munnhulen kan dermed bevege seg opp i bihulen og forårsake en infeksjon/bihulebetennelse. I og med at du i perioder har kjent ekkel lukt i nesen og rar smak i munnen, så er det som du sier stor sannsynlighet for at hullet inn mot bihulen ikke er lukket.
Anbefaler deg å oppsøke tannlegen som behandlet deg for å sjekke om hullet er lukket eller ikke. Dersom det ikke har lukket seg, så bør bihulen renses for evt. puss og du bør settes på en antibiotika kur. Hullet må deretter lukkes, og dersom tannlegen du var hos ikke gjør det selv, så må han henvise deg til en oralkirurg. Lykke til og god bedring.