Bein i halsen - Hjeelp!

Spørsmål

Hva gjør man hvis man har satt fast et f.eks. sildebein i halsen. Det er ikke farlig, å vidt jeg vet.. men er ekstremt ubehagelig! Det har så langt ikke nyttet å spise banan, knekkebrød eller drukket vann for å få det ned. Det er der enda. Har vært der i akkurat 1 time og 6 minutter nå. Jeg vil bli kvitt det! Hva skal jeg gjøre?

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er svært ubehagelig å sette fast noe i halsen. Det kan føre til at man får smerter, problemer med å svelge, og noen ganger kan det gi hoste og pustevansker.

Et sildebein er som regel ufarlig å sette fast i halsen, men det kan gi deg en del plager. Noen ganger løsner til og med sildebeinet og forsvinner ned i magesekken, men det irriterte området på slimhinnen gir fortsatt plager en stund og kan føles som et bein som fortsatt er der.

Et gammelt "kjerringråd" består i å lage grøt, og oppi denne bløter man bomull, deretter spiser man grøten. Dette skal etter planen da dra med seg beinet ned i magesekken. Dette har jeg erfart har virket på noen, på andre ikke.

Hvis du ikke får beinet verken opp eller ned, og du synes det går for lang tid, bør du oppsøke lege eller legevakt. Noen ganger sitter beinet så langt oppe i halsen at det kan ses og fiskes ut. Andre ganger må en ørenesehalslege kikke ned med en spesiell kikkert og fiske det opp på denne måten.

Lykke til, håper det løsner!!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn