image: Barn med blemme på innsiden av overleppen

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Barn med blemme på innsiden av overleppen

Spørsmål

Hei, Jeg er mor til en gutt på fire år. Han har en slags kul/blemme på innsiden av overleppen. Det er uvisst hvor lenge den har vært der men jeg la merke til den for noen måneder siden. Den har ikke forandret seg siden da, men har heller ikke blitt borte. Den er hard ved berøring og beveger seg ikke så langt jeg kan bedømme. Barnet har vært hos tannpleier som ikke kunne si så mye annet enn ‘vente å se an til neste kontroll’ Jeg synes ikke det er betryggende uten noen form for forklaring på hva dette er eller kan være og går og tenker litt på det. Kan du si noe om kulen? Er det en vanlig forklaring eller kan dette være noe alvorlig? Legger ved bilder. Mvh bekymret mor

Mann 4
Svar

 Hei!

Her har jeg faktisk konsultert en spesialist.

Mest sannsynlig har gutten slått seg og dette er et slags arrvev. Det er fint om du klarer å huske tilbake om det har skjedd et fall eller slag mot overleppen.

Det kan også være at kulen har oppstått i forbindelse med en spyttkjertel. Det bør uansett sees på av en tannlege. Hvis hen er usikker, kan vedkommende henvise deg til spesialist.

MVH Lommetannlegen