Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Zoofili

Spørsmål

Hei Homofili, bifili og heterofili blir definert som normalvarianter av seksuell legning. Noen mennesker trekker paralleller til homofili med pedofili, zoofili og nekrofili. Er det i det hele tatt noen paralleller til disse filene? Hva er de viktigste argumentene for å motbevise at det er paralleller til disse filene? Kan pedofili, zoofili og nekrofili bli definert som legning? Noen påstår at 4% av befolkningen er zoofil, med henvisning til zoophile.net. Jeg tror det er en nettside for dyreporno, og er en upålitelig kilde. Er det mange i befolkningen som er pedofil, zoofil eller nekrofil?

Mann 24
Svar

Hei og takk for brevet ditt. For å si det viktigste først; er at den sex som et menneske utfører med andre må være med godkjennelse fra beggeparter. Det heter på engelsk "consent". Det betyr at at det blir umulig å kunne si at man skal få godkjennelse av et dyr eller et dødt mennekse. Det betyr også at et barn heller ikke kan gi det, da et barn ikke er istand til å ta denne vurdering og beslutning. Derfor blir det feil, og kan straffedømmes hvis dette skjer. Homofili og bifili er noe som skjer at man tenner på en person av samme kjønn, og her også gjelder det at det må skje etter gjensidig avtale mellom begge parter. Som en heterofil seksuell handling mellom to. Som da gjør det tillatt.

Noen mennesker kan blir opphisset av å se dyr parre seg, som f.eks. hester. Men det betyr ikke at de øsnker å ha sex med hester. Men at det tenner dem sekseuelt. Men det er selve handlingen som er forbudt.  Som blir definert som zoofili. Og det er heller ikke tillat å ha sex med lik (døde).

Hvor mange som faktisk kan defineres som zoofile er det nok ikke noen tilgjengelig holdbar forskning på. Heller ikke nekrofili.