Xylocain mot samleiesmerter

Spørsmål

Jeg har smerter under samleie.
Jeg har vært hos gyn.og det er ikke noe galt med meg.
Mitt spørsmål er om jeg kan bruke en bedøvende krem som xylocain i underlivet eller lignende?

Kvinne, 81 år

Svar

Hei!

Jeg tror ikke xylocain vil gi deg særlig lindring. En slik krem vil kanskje ikke være skadelig å bruke men vil gi kun helt overflatisk bedøvelse, i hudnivå, og hvis gynekologisk undersøkelse er normal sitter kanskje smertene dine dypere i bekkenet?

Kan det være at du er tørr i skjeden som er problemet? Hvis det er korrekt at du er 81 år er det ikke usannsynlig at skjeden har en tørrere og skjørere slimhinne enn før. I såfall vil kanskje en vanlig glidekrem gi deg mer gevinst.