Voldtekt

Spørsmål

For to år siden ble kjæresten min voldtatt på en fest etter att hun drakk for mye og slokknet helt. hun sov i sin egen seng med tøy på og ble voldtatt av en voksen mann. han tilsto dagen etterpå og saken gikk til retten. Men han ble frikjent fordi retten mente att det ikke gikk ann å gjennomføre ett samleie uten att den ene parten våkner... eneste måten å få dømt han på er å på en eller annen måte få bevist att dette er mulig. jeg er litt fortvila og lurer på hva jeg skal gjøre eller hvem jeg skal prate med. er det noen som kan "bevise" det eller har noen meninger om dette som kan ha noe å si i retten? ankefristen går ut om 1 uke å jeg begynner å bli litt desperat etter en løsning...

på forhånd takk

Mann, 23 år

Svar

Dette var en svært alvorlig sak! Og jeg håper inderlig at dere anker den! Det høres jo hårreisende ut at retten mener at hun måtte være våken! Her må det da åpenbart være en misforståelse?!
Jeg ville anbefale deg å kontakte psykolog Thore Langfeldt på Institutt for Klinisk Sexologi og Terapi i Oslo, (Tlf. 22.93.30.30) og be om å få snakke med ham! Lykke til!