Vi har mistet intimiteten og sexlivet

Spørsmål

Vi har vært gift i flere år. De senere årene har vi ikke hatt intimitet og sex. Vi har mistet noe viktig i samlivet. Vi er begge veldig glade i hverandre og ønsker å få tilbake sexlivet vårt. Vi har ikke greid dette foreløpig. Vi føler nå at vi trenger hjelp. Hun har mistet sexlysten. Hun har aldri fått orgasme. Vi har innsett at vi trenger hjelp til dette. Vi ønsker først å gjøre noe på egenhånd, derettet søke profesjonell hjelp hvis vi ikke greier det. Vi håper dere har noen tips til oss. Vi vil ha intimiteten og sexlivet tilbake. Håper på hjelp.

Mann, 30 år

Svar

Kjære deg og dere!

Følelseslivet påvirker sexlivet, og sexlivet påvirker følelseslivet. Derfor er det en belastning når opplevelsen er at intimiteten og sexlivet er blitt borte.

Jeg synes det virker som om dere har snakket om dette, og det er et viktig utgangspunkt. Dermed har dere allerede begynt å "gjøre noe selv". Som neste trinn foreslår jeg at dere går gjennom Lommelegens sexguide i 7 trinn. Den er skrevet av gynekolog Peer Høvik spesielt med tanke på parforhold der sexlivet er blitt flatt, kjedelig eller borte.

Når det gjelder orgasmeproblemer, vil jeg anbefale en aertikkel av Åsa Rytter Evensen

Lykke til!