Vaginisme

Spørsmål

Hej. Jeg har i flere år fungert bra seksuelt, men har nylig opplevd en "stopp". Jeg låser meg totalt, og INGENTING kan trenge inn. Det gjør så vondt at jeg gir fullstendig opp. Etter å ha lest litt på nettet finner jeg ut at jeg har akkurat de samme symptomene som jenter med vaginisme.

Som om ikke det er et problem i seg selv er foreldrene mine ongangsvenner med fastlegen min.. Er det noen annen muliget enn å gå til han? Eller er det det første jeg må uansett... Håper virklig dere kan svare meg... Hilsen fortvilet...

Kvinne, 20 år

Svar

Ja - det høres ut som det er en vaginisme du har fått. Har det skjedd noe spesielt for deg rett før dette skjedde ? Har du vært utsatt for noe ubehagelig seksuelt? Uansett er det viktig at du får hjelp - og den beste hjelp er å gå til en gynekolog som du føler deg trygg på. Og om fastlegen er omgangsvenn med dine foreldre - så har han absolutt taushetsplikt!
Men du føler det kanskje flaut - er det det?
Du kan jo i prinsippet oppsøke hvilken lege du vil - men det beste er at det er en du liker og føler deg trygg på - som sagt.