Utrosskap

Spørsmål

Hei! Jeg er en mann på 43 år og har en familie på 3 barn og kone!I mitt forhold til min kone (vi har vært gift i 8 år) har det nå dukket opp et problem som er vanskelig for meg å takle!Hun har blitt utsatt for flørting over lang tid fra en kollega som er singel og han har fortalt henne at hun har et dårlig ekteskap!? De har hatt gjentatte møter under middag og "mulige" andre møter også!Jeg vet at i alle ekteskap går det opp og ned med følelser og andre ting og når min kone for 6 mnd siden fortalte meg at hennes følelser for meg var endret skjønte jeg instinkttivt at noe feil! men ikke hva! Jeg har vært trofast og god og snill med henne,omsorgsfull,men har mine feil jeg og!som hun også har!Jeg har fersket henne ved at hun fikk disse romantiske sms meldingene og hun nektet på at det var "noe" jeg ble sjalu og tiden gikk og slo meg til ro med at dette er vanlig mellom arbeidskolleger der hun jobber! Vi ble enige om å prøve å endre forholdet vårt med å kommunisere bedre og dro så på en kjærestetur.Jeg ble roligere og tryggere på oss og henne! Så fikk jeg tilsendt en spesifisert regning fra telenor hvor dette nr. som sms meldingene kom fra stod oppført! Jeg konfronterte henne med dette og hun forklarte at dette var bare yrkesrelatert.Igjen slo jeg meg tilro med dette.Så drar jeg avgårde med vår yngste datter på en 2 dagers tur og vi blir enige om at hun skulle ha på tlf slik at vår datter skulle få si godnatt! Det viste seg da at hun var reist inn til vedkommende"kjæreste" og overnattet der! Derverre for henne oppdaget jeg dette da hun hadde prøvet å skaffe seg alibi med en venninne.Venninnen fortalte meg at dette ikke stemte og bedrageriet var avslørt! Hva gjør vi nå og hvordan skal jeg reagere? Jeg elsker min kone høyt hun har endret sine følelser for meg pga massiv flørting fra denne andre kollegaen! Jeg er mest opptatt av å holde min kone oppreist nå for hun er fryktelig langt nede,Ingen fare med psyken men skammen og fremtiden hva med den? Kan legen gi oss og meg noen gode råd? Vi var til samlivssamtaler i går men neste møte er først i aug. og vi skal ha barnebursdag og førtiårslag før denne tid også ferie.Livet er tungt akkurat nå!

Mann, 43 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja- dette var ikke noen enkel sak! Jeg forstår godt at du er fortvilet, og som du sier er du glad i kona di, men føler deg mildt sagt "tråkket på" ved hennes utroskap og at hun har holdt ting skjult for deg. Det er flott at dere har gått til familierådgivning og skal fortsette med det, men dere er jo i en krise akkurat nå. Er det slik at din kone fortsatt har kontakt med denne sin kollega, eller har hun nå brutt denne forbindelsen? Det må jo være av avgjørende betydning at hun nå vil fortsette forholdet til deg og bryter det andre forholdet. Det må også være av avgjørende betydning for deg om du er villig til å tilgi og "glemme" og gå videre i forholdet. Men det høres ut som du har mye godthet og kjærlighet fortsatt for henne - og at dere begge to har det vanskelig akkurat nå forstår jeg!
I alle fall er det absolutt et "must" at hun bryter enhver kontakt med den andre, og at du kan føle deg trygg på at hun ikke lyver for deg igjen! Lykke til!