Utinlekkasje ved orgasme

Spørsmål

Jeg tisser på meg når jeg får orgasme og det er så flaut,det lukter urin...Trener bekkenmuskulaturen daglig,har født 3 barn. Kan noe gjøres?

Relevante sykdommer/medisiner: urinlekkasje?

Kvinne, 41 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg forstår deg at du synes det er lite all right at du lekker urin når deu får orgasme, selv om dette er et veldig vanlig problem for kvinner spesielt som har gått igjennom flere barnefødlser. For dette henger klart sammen med at den muskulatur som er rundt skjeden og underlivet - som vi kaller bekkenbunnsmukulatur - blir tøyet og strukket ved gravididet og fødsler. Og ved orgasme reagerer denne muskulaturen med sammentrekninger, og er denne muskulaturen slapp så kan den gjøre at "den slipper ut" litt urin ved orgasmen.
Det er defor du sier at du trener denne muskulaturen. Og det er det som hjelper også, men det er viktig å oppsøke en fysioterpaeut eller jordmor/helsesøster som vet mye om hvordan slik trening skal gjøres. Det finnes speielle treningsprogram for dette. Men har du allerede gjort det, så kan det være snakk om eventuelt å avhjelpe dette kirurgisk; dvs. å få en lege til å undersøke deg og evt. henvise deg til en spesialist for å stramme opp vevet rundt skjeden kirurgisk.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn