Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Trang forhud ved ereksjon, på tross av tidligere operasjon

Spørsmål

Hei, som ung hadde jeg en operasjon grunnet trang forhud. Problemet ble løst med dette inngrepet. Men har i voksen alder og etter eg debuterte seksuelt vært noe plaget med at forhuden og penis er stram i huden når den er erigert. Dette resulterer i at jeg får rift like under penishodet i perioder med hyppig sex/onani. Prøvd å lese meg opp på hel omskjæring om dette eventuelt kan være en mulighet for å fjerne problemet. Er omskjæring i en voksen alder noe som kan praktiseres? Og eventuelt hvilken negative/positive virkninger kan det ha for meg? Er dette et inngrep som vil koste meg dyrt å få gjort ? Jeg er nå 29 år

Mann 29
Svar

Hei, og takk for spørsmål!

Trang forhud kan som du beskriver være plagsomt og gi sår og smerter ved seksuell aktivitet hos voksne eller tilfeller av spansk krage (parafimose) hos barn og eldre. Det siste er en tilstand hvor forhuden hovner opp etter at den er trukket tilbake og ikke lar seg trekke frem igjen. Dette er smertefullt og må gjerne korrigeres akutt.

For trang forhud kan behandles ofte med små plastikker som du sikkert fikk gjort som barn hvor forsnevringen i forhuden ble korrigert. Dette har også vært tilstrekkelig helt til du ble voksen, før problemene nå kom tilbake.

Det er nå to muligheter for å løse dette. Enten gjøre en ny liten plastikk, eller som du foreslår, gjøre en omskjæring. De fleste ville nok anbefale det siste nå når du har fått tilbakefall. En slik omskjæring gjøres ofte konservativ i Norge slik at det blir litt forhud igjen som dekker store deler av glans når forhuden er trukket frem.

Ulempene ved et slikt inngrep er selvfølgelig risiko for komplikasjoner som alltid er tilstede etter et kirurgisk inngrep. Dette er oppfattet som et lite inngrep med liten risiko.

En omskjæring kan du få gjort ved alle sykehus som har urolog etter henvisning fra din fastlege. Alternativt er å gå til en privat sykehus som har dette tilbudet å betale det selv.

Håper du svaret kan være til hjelp.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-