Tidlig utløsning

Spørsmål

Jeg sliter med for tidlig utløsning. Etter bare få sekunder etter intromission kan jeg få orgasme. Jeg har prøvd å trekke meg ut når jeg merker at jeg kommer, men jeg klarer ikke å holde igjen. Har prøvd å presse i perineal regionen, det hjelder ikke. Fins det medisiner mot dette? lidokain eller selektive serotonin reopptaks hemmere? Dette er veldig psykisk plagsomt for meg og fysisk utilstrekkelig for min kjæreste. Kan du hjelpe?

Sykdommer: blærehalsdysfunksjon

Mann, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du sliter med et problem som veldig mange har, og problemet kan også variere i perioder, slik at noen som ikke har problemer med dette også kan oppleve det i perioder av sitt sexliv.

Noen forsøker å smøre lokalbedøvende salve på penishodet, dette har effekt på noen men slett ikke alle, og for noen gjør dette at følsomheten blir så nedsatt at man kan få sår eller manglende utløsning. SSRI ("lykkepille") anbefales ikke for behandling av slike plager. Kondom kan redusere følsomheten en del slik at du holder ut lengre. Andre tips kan være å ligge på siden under samleiet slik at du presser bena sammen rundt testiklene, noen har effekt av en slik teknikk.

Det er viktig at du og kjæresten din er åpne om dette og at det ikke blir noe press eller forventningsangst om din tidlige utløsning, det kan forverre plagene.

Det er nok viktig at du ikke er så veldig opphisset idet penetrasjonen finner sted, kanskje du kan stimulere partneren din litt først slik at det er fuktig nok til at du kan gå inn i henne. Så må dere ta litt pauser innimellom for å ikke komme for fort av gårde, dere må stoppe lenge før du kjenner at utløsningen nærmer seg, så må dere slappe av og tenke på helt andre ting. La pulsen roe seg helt ned før dere begynner igjen. Til å begynne med vil du kanskje ikke holde ut så mange slike "stopp", men etterhvert vil du få trening på det. Eventuelt kan partneren din onanere deg og stoppe ereksjon og "utløsningstrang" ved å klemme hardt rundt penis like under glans, slik at blodet nærmest stoppes i penis. Så roer dere ned før hun stimulerer deg igjen.

Dette må dere øve på og kanskje bruke lang tid på før teknikken sitter, men det er absolutt mulig å få det til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-