Tapt berøringssans etter fødsel

Spørsmål

For 8 mnd siden fikk jeg mitt andre barn, og har i perioden etter fødsel totalt manglet sexlyst. Det er nok et vanlig problem, men i dette tilfellet er jeg redd det skyldes et fysisk problem... Under fødselen, som var over på 1 1/2 time (rakk ikke noen form for bedøvelse), føltes det som om jeg revnet fremover, og at nervene i klitoris rett og slett ble revet av. Nå vet jeg ikke om dette er fysisk mulig under en fødsel, men klitoris har iallefall vært følelsesløs siden november. Hvis det allikevel skulle komme antydning til opphisselse, gjør det bare vondt, og det er ikke noe poeng i å fortsette. Dette er veldig kjedelig, for selv om min mann er meget tolerant og forståelsesfull, vil vi jo gjerne ha et sexliv. Men jeg synes det er helt uinteressant å "delta selv" når jeg allikevel ikke kjenner noe. Mitt spørsmål er altså om det fatale faktisk kan ha skjedd, eller om du har hørt lignende tilfeller der klitoris er "lam" i noen måneder og deretter "kommer til seg selv igjen". Dette er absolutt ikke psykisk, jeg har jo egentlig lyst, men det funker altså ikke. Er det noe å gjøre med dette?? All info mottas med takk.

Mvh ViaGra

Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg har personlig ikke hatt denne problemstillingen tidligere. Teoretisk kan det kanskje tenkes at nervene blir overstrukket under en hard fødsel. (Av denne grunn er det liten effekt av bekkenbunnstrening før forbindelse nerve-muskulatur er gjennomopprettet etter noen uker - hos noen måneder).
Eneste måte å få avklart din tilstand på er å oppsøke lege/gynekolog og få testet følsomheten, f. eks. med en bommullsdott. Er følsomheten borte eller tvilsom, bør nevrolog undersøke deg - og eventuelt foreslå behandling. Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn