Svakere menstruasjon - kan det være normalt?

Spørsmål

Hei!
Er litt i tvil om jeg startet med p-pillen på riktig dag! Jeg hadde sex m.kondom like før en menstruasjonsperiode. Det blødde noe fra skjeden like etterpå. Dette tror jeg var fra små rifter i skjeden....er ikke det "normalt" noen ganger? Etter en uke +- fikk jeg en liten blødning, noe som jeg tolket for mens. Jeg startet da med p-pillen. Men det som var unormalt var at blødningen var svært liten og bare varte to-tre dager. Dette er ikke normalt for meg. Jeg har hatt ubeskyttet sex etter dette og er redd for en eventuell graviditet. Jeg fikk blødningen til forholdsvis rett tid...men skal den være så liten? Noe annet jeg lurer på er: Hvis menstruasjonssyklusen ikke er 28 dager...men litt mer..som i mitt tilfelle. Skal jeg bare fortsette med p-pillen eller skal jeg vente til første blødningsdag igjen å så begynne på neste brett?

Takk!! Hilsen jente på 19 år

Medisiner: Trionetta 28

Kvinne, 19 år

Svar

hei,
Menstruasjonene kan veksle i mengde og varighet uten at dette betyr noe avvik, når den kommer til ventet tid. For sikkerhets skyld bør du få tatt en graviditetstest etter ubeskyttet samleie.

Selv om du har lengre cyklus enn 28 dager, skal du følge bruksveiledningen og ta en tablett daglig og begynne på nytt brett etter 28 dager. På p-piller er ikke det ikke menstruasjon som kommer, men en blødning som skyldes at du ikke tar aktivt hormon den 4. uken.