Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sjalu kjæreste

Spørsmål

Hei jeg å kjæresten min har litt samlivsproblemer det går ut på at kjæresten min er veldig sjalu av seg og dette trykker meg ganske langt ned han minstenker meg for det meste i hverdagen ikke for jeg lov til å gjøre noe som helst ikke for jeg snakke med andre og si hei til Hannes venner ikke for jeg dra på en shopping tur inn til byn aleine ikke kan jeg ta tlfen min når den ringer ikke kan jeg se på fcbken min for da tror han at jeg har andre som jeg er inntressert i å det samme gjelder det hvis jeg sir jeg vil dra meg en tur til byn på dagtid han mistenker meg heile tiden og dette blir veldig slitsomt...han prøvde å ta livet sitt pågrunn han hadde hørt at e hva utro som ikke hva sant han hørte det med venna som han ikke kjente han fikk bare ei melding via Facebook media og dette har jeg tatt tungt..så jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg med ei sykemelding da jeg ikke har fått tak i fastlegen min vi trenger noen å snakke med foreksempel familieterapeut så håper du vil hjelpe meg med ei sykemelding siden jeg er heilt sliten og nedbrutt.

Kvinne 35
Svar

Hei, dette hørtes overhodet ikke greit ut. Jeg har full forståelse for at du er sliten og nedbrutt av å ha det slik. Jeg støtter deg derfor fullstendig i din egen plan om å oppsøke familieterapeut, for slik kan du og dere ikke fortsette, det vil ødelegge dere mer enn det allerede har gjort. Og hele meningen med å ha en kjæreste og å være i et parforhold er jo å ha det bra. Og har en det ikke bra, så har det heller ingen mening å fortsette i et slikt forhold.

Han har det jo garantert fælt han også, som faktisk sannsynligvis tror på alt dette, og det må også være vondt å ikke klare å stole på kjæresten sin. Det er poenger som du kan nevne for han, om du trenger å motivere han for å være med til familieterapeut.  Uansett kan ikke du under noen omstendighet akseptere dette, og uten tillit har et forhold vanligvis ikke livets rett.


Ditt konkrete spørsmål til oss er om vi kan sykmelde deg. Det går dessverre ikke, av flere grunner: Vi sykmelder aldri på Lommelegen, og det er noe som også brukerne våre blir bekjentgjort med i brukerpremissene. Det står det at vi ikke driver med diagnostikk og behandling, og at kontakt med Lommelegen ikke kan erstatte et reelt legebesøk, og at vi kun driver med helseinformasjon og helserådgivning. 

Det er heller ikke lov ifra NAV sin side å sykmelde en person uten å ha hatt vedkommende til konsultasjon og legeundersøkelse, og det må foreligge en diagnose.  I tillegg er hele tjenesten her anonym, noe som uansett gjør det helt umulig rent praktisk å sykmelde deg, siden jeg ikke vet hvem du er, og heller ikke har noen datamessig mulighet for å finne det ut.


Jeg beklager at jeg ikke kan sykmelde deg, men håper at jeg har klart å forklare deg hvorfor, og at det ikke skyldes uvilje eller manglende forståelse. Jeg håper imidlertid at rådene her kan være nyttige for dere, og at du nå tar tak i dette, slik at du og dere kan få det bedre. Jeg ønsker dere lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-