Sex og hodepine

Spørsmål

Jeg er bekymret da jeg får "sterk hodepine" rett før orgasme. Dette har skjedd hver eneste gang jeg har hatt sex den siste tiden. Hodepinen kan sammenlignes med migrene eller en helgefyll der du våkner søndag morgen med en dundrende hodepine (dehydrert). Hodepinen jeg får føles som et enormt trykk der jeg kjenner pulsslagene i hodet både før og etter orgasme. Hodepinen kommer brått på rett før orgasme og varer i noen timer etter orgasmen også. Hva kan dette skyldes og hvordan kan jeg bli kvitt dette problemet?

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hodepine kan følge seksuell aktivitet og spesielt orgasmer. Det finnes to typer seksuell hodepine: den første kommer av at opphisselsen ved samleie forårsaker muskelsammentrekninger i hode og nakke og derfor fører til hodepine/smerter. Den andre typen hodepine henger sammen med forhold i blodårene. Den er svært intens, kraftig, og finner sted like før orgasme. I engelsk litteratur kalles dne gjerne "orgasmic headache" eller "orgasmic cephalalgia". I noen tilfeller er hodepinen et resultat av økt blodtrykk hvor blodårene utvider seg. Hodepinen er ikke vanligvis i forhold til mengden fysisk aktivitet under samleiet, er lokalisert rundt eller bak øynene. Den varer noen få minutter, men kan i noen tilfeller vare i flere timer.
Bevegelser kan gjøre hodepinen verre. Som regel er dette en helt godartet form for hodepine, men hvis den er veldig mye mer inten enn vanlig eller det er andre nevrologiske symtpomer må man i noen sjeldne tilfeller tenke på sykdom i hjernen.

Slik "godartet" hodepine rammer hyppigere menn og ofte de som ellers er plaget med migrene. Medisinen kan vanligvis behandles effektivt med migrenemedisiner som trekker sammen blodårene, tatt før samleie.

Snakk med legen din om det er noen av disse medikamentene du kan forsøke som forebyggende. Når du først har fått hodepinen kan du bruke vanlige smertestillende.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-