Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sex med spiral

Spørsmål

Hei, jeg har fjernet livmortapp og satt inn spiral? Sitter da min spiral høyere opp da? Kan spiralen eller trådene skade penis ved sex eller fingring?

Svar

Hei, og takk for ditt spørsmål!

Når du fjerner en del av livmortappen (dette kalles konisering), fjerner du en del av livmortappen som går ned i skjeden. Spiralen sitter i andre enden av livmorhalsen, nemlig den delen som peker inn mot selve livmoren. Derfor vil spiralen sitte samme sted selv om du er konisert. Det er også stort sett en veldig liten del av livmoren som fjernes ved konisering. 

For å svare på spørsmålet ditt vedrørende samleie er det ingen evidens som støtter oppunder større skade av penis. Det er imidlertid i noen tilfeller observert sår på penis grunnet for lange tråder. Dette kan enkelt løses ved å klippe dem kortere. 

Mitt råd er å ikke bekymre dere for å skade verken spiral eller penis så lenge ingen har symptomer eller ubehag under samleie. Det samme gjelder annen seksuell aktivitet som masturbasjon. Altså: du trenger ikke ta hensyn til spiralen under seksuell aktivitet. 

Skulle du få plager som smerter under samleie, utflod eller lignende bør du kontakte din fastlege for vurdering. 


Lykke til med kosen!


Vennlig hilsen

Harald M. Dobloug

Lege

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-