Sex med spiral

Spørsmål

Hei, jeg har fjernet livmortapp og satt inn spiral? Sitter da min spiral høyere opp da? Kan spiralen eller trådene skade penis ved sex eller fingring?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, og takk for ditt spørsmål!

Når du fjerner en del av livmortappen (dette kalles konisering), fjerner du en del av livmortappen som går ned i skjeden. Spiralen sitter i andre enden av livmorhalsen, nemlig den delen som peker inn mot selve livmoren. Derfor vil spiralen sitte samme sted selv om du er konisert. Det er også stort sett en veldig liten del av livmoren som fjernes ved konisering. 

For å svare på spørsmålet ditt vedrørende samleie er det ingen evidens som støtter oppunder større skade av penis. Det er imidlertid i noen tilfeller observert sår på penis grunnet for lange tråder. Dette kan enkelt løses ved å klippe dem kortere. 

Mitt råd er å ikke bekymre dere for å skade verken spiral eller penis så lenge ingen har symptomer eller ubehag under samleie. Det samme gjelder annen seksuell aktivitet som masturbasjon. Altså: du trenger ikke ta hensyn til spiralen under seksuell aktivitet. 

Skulle du få plager som smerter under samleie, utflod eller lignende bør du kontakte din fastlege for vurdering. 


Lykke til med kosen!


Vennlig hilsen

Harald M. Dobloug

Lege

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn