Sen utløsning

Spørsmål

Har et spørsmål vedrørende utløsning når man har sex.
Jeg har en veldig treg utløsning... altså det tar lang tid for å få det til å gå for meg enda jeg nyter sexen veldig og kan ha lange samleier av den grunn.
Ofte så lar jeg heller hver å la det gå da jeg som regel må onanere så lenge før det går...

Går ikke på noen medisiner el.l og dette har vært slik hele tiden egentlig.

Er det noe som kan gjøre dette lettere?
De fleste sliter jo med andre veien....

Svar

Ja, du har helt rett i at det ikke er så mange som klager over det problemet du forteller om, nemlig at det tar lang tid å få utløsning. De fleste klager jo over at de kommer for raskt, og ville gjerne kunne bruke lengre tid. Men det er likevel faktisk en god del menn som deler dette problemet med deg. Dels henger det nok sammen med at man stresser med å få utløsning – og da kommer det garantert senere. Det er dessverre slik at man ikke kan bestemme helt når utløsningen skal skje, fordi dette skjer mye via det ikke- viljestyrte nervesystemet, som vi på fagspråket kaller det autonome nervesystemet. Men det går an å lure dette nervesystemet litt ved å prøve å ikke tenke for mye på utløsningen og ikke stresse det. Lettere sagt enn gjort, vil nok du kanskje si, men det er viktig ikke å la dette bli et problem. Det kan avhjelpes ved å skape mest mulig og god friksjon, som ved å prøve å finne en samleiestilling der skjeden strammer best mulig rundt penis, for eksempel ved samleie i sidestilling eller bakfra. Det går også an at hun onanerer deg før du kommer inn i henne, eller at du gjør det selv, slik at du nesten kommer før du er inne i henne. Dere kan også kjøpe en vibrator (dildo) som du kan bruke til å stimulere deg godt før du kommer inn i skjeden. Til slutt vil jeg spørre, da du ikke sier noe om dette, om du eller dere på det nåværende tidspunktet ikke er sikre på om dere vil ha barn? At dette kan ligge bak som grunn til at du holder utløsningen tilbake?
Men prøv å stress moinst mulig med det, og nyt de lange samleiene. Dess mindre du stresser med det dess mer sannsynlig er det at du vil komme litt tidligere.