Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Seksuell orientering

Spørsmål

Hei! Jeg er muslim og jeg er usikker ang. min sexuelle legning, så jeg håpet på at du kanskje kunne hjelpe meg litt på veien. Jeg har i all år vært tiltrukket, og er forsatt tiltrukket til det motsatte kjønn, men siden rundt 2011-2012 så har jeg følt en gradvis økende sexuell "lyst" mot det samme kjønn. Det har nå kommet til et punkt at jeg onanerer til sexuelle innhold på nettet som innholder bi-sexuell eller homofili. Mest bi sexuell. Og jg føler ett gnagende lyst til å ligge med en mann nå etter nesten 8 år med disse tankene. Nå kommer det litt merkelige. Jeg har ikke lyst til å ha et romantisk forhold og heller ikke kan jeg tenke meg å kysse med en mann. Altså det er kun denne "lysten" på å ha, ja sex med en mann. Jeg har jo oppsøkt noen på ett nettsted for homofile og bi-sexuelle, men har aldri tatt steget videre. Jeg er for redd og usikker. Skal jeg være ærlig så vet jeg ikke hva spørsmålet mitt er. Er jeg bifil eller kun nysgjerrig? Pga min religiøse bakgrunn har ikke noe å fortelle dette om. Litt derfor jeg er her. Har du noen kommetar?

Mann 25
Svar

Hei og takk for åpent og ærlig brev. Jeg forstår godt ditt dilemma. For du skriver om en mulig tiltrekning til en av samme kjønn, samtidig som dette er problematisk i forhold til din religion. Slik du beskriver det, så høres det ut for meg som du nok har en seksuell tenning som kan gå i retning av en av samme kjønn. Hvor mye, og om du egentlig er homofil eler bifil er i og for seg vanskelig å si klart nå ut fra ditt korte brev. Men jeg mener nok klart at det er viktig at du erkjenner at du har følelser og seksuell tenning mot en av samme kjønn. I hvor stor grad dette gjelder for deg, i forhold til tenning mot motsatt kjønn, tenker jeg at du trenger noen å prate med om dette. Og da tenker jeg at du kanskje skal kontakte organisasjonen FRI (tlf. 23103939) der du kan be om å få snakke med noen fra Skeiv Verden. Der vil du kunne få snakke med andre som også er muslimer som også definerer seg som bifile/homofile. 

Det at du sier at du har "gnagende lyst" til ligge med en mann sier meg vel gangske klart at du har seksulle følelser for andre menn. Selv om du ikke har lyst til å kysse eller ha noen romantisk relasjon. Håper dette kan være til litt hjelp for deg!