Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sår i skjeden

Spørsmål

Hei (: For ett års tid siden fikk jeg en dyp rift i mellomkjøttet, da penis traff feil under sex. Riften var så dyp at jeg ikke kunne se slutten på den. Jeg googlet meg frem til et lignende tilfelle på nett, der en lege hadde svart at hvis det hadde sluttet å blø etter 1-2 dager og riften var grodd innen 2 uker, så skulle det ikke være nødvendig å sy. Det sluttet å blø etter 2 dager og etter 2 uker var såret nesten grodd igjen, så jeg tenkte det skulle gå fint. Jeg har hatt sex uten problemer i ettertid. Likevel åpnet såret igjen for noen uker siden, da havnet jeg i en litt uheldig sexstilling. Det revnet ikke opp like mye som første gang, men det var litt dybde på det og det blødde. Selv om det grodde igjen, så har det revnet opp de siste gangene jeg har hatt sex (selv om jeg er våt nok). Ikke like mye som første og andre gangen, men det blør litt og er begynt å plage meg, da det går ut over sexlivet. Er det noe jeg kan gjøre for å unngå at dette stadig revner opp? Regner med at det er for sent å sy? Foreløpig smører jeg bare såret med Brulidine. Takk på forhånd!

Kvinne 23
Svar

HeiJeg forstår at dette bekymrer deg. Nå er det i stor grad slik at slike sår vanligvis legerseg selv, slik du også googlet på nettet. Men det er klart at det i skjeden også er en bakterieflora, og ved sex kommer jo en penis i kontakt med skjedveggen under samleie. Og det kan føre til at det kommer andre bakterier inn som ikke skal være der. Og det kan evt. skape en infeksjon. Nå sier du at det blødde litt også. Så jeg tenker at det er klokt av deg å kontakte din fastlege og be om en gynekologisk undersøkelse for å på direkte inspeksjon se såret, og ut fra det gi riktige råd og behandling.Eventuelt kan det kanskje være klokt å få en hvenvisning til gynekolog. For det skal ikke være slik at du får rifter og sår under samleie.  Du sier at du blir våt(fukitig) under sex, men det kan også være klokt å bruke vannløselig glidekrem, som du får på apotek. Men det viktigste er at en lege tar en kikk på deg, slik at du får en riktig behandling. Og ikke vent for lenge med det av hensyn til infeksjon. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-