Sædavgang etter få sekunder

Spørsmål

Har et stort problem vedr. seksualitet. Sædavgang kommer etter få sekunder. Er gift, og dette er i ferd med å gi meg psykiske problemer. Føler meg svært lite mandig, selvfølgelig. Er det noe å gjøre med denne tillstand?

Mann, 42 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

For tidlig utløsning er et vanlig og meget frusterende problem.Vanligvis rammer det menn i den yngre aldersgruppe.

Det er ikke noe du kan noe for, det er ikke noe stort og uløselig problem, og det er egentlig ikke noe pinlig. Heldigvis finnes det metoder du kan bruke som løser problemet for de aller fleste!

I utgangspunktet kan det være fornuftig å oppsøke lege for å kartlegge prostata og sædblærer. Det kan foreligge latente infeksjoner som et bakenforliggende problem.

En effektiv metode som anbefales av mange sexologer kalles starte-stoppe-metoden. Den innebærer at du tar med deg partneren din på et opplegg som går ut på at du skal "lære deg" å få utløsning senere ved å øve. Etter litt tid hjelper den de aller fleste! Du finner en beskrivelse her.

Enkelte urologer anbefaler noen av pasientene sine å forsøke Viagra. Ereksjonen kommer raskt tilbake etter den første utløsningen, og man kan fungere bedre ved annen gangs forsøk. En annen behandlingsmetode går ut på å ta en såkalt lykkepille (SSRI) av f.eks typen Zoloft ca. 3 timer før forventet samleie. Det vil hos endel hemme orgasmen, men de kan også svekke opplevelsen noe.

Jeg synes du skal ta problemet opp med legen din. Lykke til!