Prevensjonsmiddel

Spørsmål

Jeg ahr et prosjekt på skolen og jeg lurer på hvilket prevangsjonsmiddel du vil anbefale.

Jeg vil også spørre deg om du synes ungdom mellom 13-19 blir utsatt for mediapress i forhold til sex??

Håper på raskt svar

Mann, 15 år

Svar

Så flott at du skal si noie om dette på skolen!
Mitt svar er at for ungdom som er 18 år og som ikke er i noe fast kjæresteforhold, vil jeg anbefale kondom. Dette fordi kondom er sikkert så lenge det blir brukt på den riktige måten, det beskytter både mot uønsket graviditet og mot kjønnssykdommer. Det er faktisk det eneste middel som beskytter mot begge disse ting!
Senere, nå man er kommet i mer faste forhold kan man eventuelt gå over til å bruke p-pille. Men det må gjøres i samsvar med din lege eller helesøster på skolen.
Når det gjelder press fra medias side i forhold til seksualitet, så mener jeg at mange ukeblader og også aviser driver en voldsom fokusering på "den perfekte kropp" - ikke minst når det gjelder reklame. Ikke minst det siste prøver hele tiden å apellere til at man skal se ung, vakker og sylslank ut - og med store pupper - og sier nærmest at først da har man mulighet for å få et godt seksualliv. Dette er tull! Det er også med på å gi alle oss som ser helt vanlige og normale ut en følelse av at vi må bli slik for å bli vellykket "i senga". et er klart at dette virker som press!