Plager fra anus etter røff analsex

Spørsmål

Hadde for litt over en uke siden ganske røff (anal)sex. Hadde på et tidspunkt både penis og en massasjestav inne i anus samtidig.
Har etter dette hatt dumpe smerter i rompa og inne i underlivet. Har hatt problemer med å sitte og å gå på do. (Smertene har blitt mindre etterhvert.)
Har også hatt problemer med avføring. Denne er svært tyntflytende og slimete, og det føles som jeg må på do konstant, men det kan komme kun litt brunaktig slim ut. Dette er svært smertefullt. Har også mistet noe av kontrollen, og når jeg først må på do kommer det uten at jeg greier å holde igjen.

Har også i lengre tid hatt merkelig utflod. Var til lege for dette for noen måneder siden og fikk da tabletter som skulle tas oralt (husker ikke navnet). Det ble litt bedre en liten stund, men nå er det tilbake for fullt. Utfloden er gul-hvit og har konsistens som tykk surmelk. Lite av den kommer ut, det samler seg opp inne i skjeden og er slimete og seigt når jeg prøver å få det ut. (Nesten) ingen smerter, kun utfloden. Det lukter ikke noe spesielt, men gjør meg svært ukomfortabel mhht. sex.
Har alltid hatt mye utflod og må alltid bruke truseinnlegg og skifte dette ofte, men dette er mer enn normalt, og mer tyktflytende enn vanlig.
Har merket at det etter denne sexakten er blitt vondt også inne skjeden og at det er svært trangt, akkurat som om noe er hovnet opp el.

Kommer dette til å gå over av seg selv?
Bør jeg oppsøke lege (vil helst slippe iom. at historien er noe flau...)?
Hva kan utfloden være?
Relevante sykdommer/medisiner: Bruker Yasmin p-piller

Kvinne, 25 år

Svar

Hei!

Takk for spørsmålet.
Du har nok fått litt hard medfart når du både har hatt en penis og en dildo inne i anus samtidig, selv om ampullen nok er svært tøyelig så kan det tenkes at du har fått skader i en eller begge to sphinctermusklene (ringmuskulaturen). Det kan også tenkes at du har fått en indre hemorroide eller to etter dette, det vil også kunne gi lignende symptomer. En tredje mulighet er utvikling av en fistel ofte i samband med en sprekk i ringmuskelen. En fistel er en kanal fra anus og opp i andre deler av tarm eller andre organer.
Imidlertid så har du blitt bedre på relativt kort tid, så jeg vil nok tro at dette vil gå over av seg selv.
Skulle det ikke gjøre det vil jeg anbefale en rektoskopi på kirurgisk poliklinikk og forut for dette en MR av området. Det vil blant annet kunne kartlegge fistler på en god måte.
Prøv imidlertid førrst med Scheriproct salve og stikkpiller og sett deg i et grønnsåpebad 4 ganger daglig, inntil du får time hos legen.

Lykke til og god bedring!