Pillefri uke

Spørsmål

Vedr. mens og ferie. Utsettelse av mens ved å gå rett på neste brett fungerer dårlig, får småblødninger etter ca. en uke som tiltar og varer til brettet er ferdig. Kan jeg istedet ta opphold etter to uker av brettet (3 uker, opphold, 2 uker, opphold, 3 uker, opphold osv.) altså framskynde mensen en uke? Vil jeg være normalt beskyttet? Hvor ofte kan man flytte på den pillefri uken uten at sikkerheten reduseres?

Medisiner: Diane, 3 ukers brett

Kvinne, 34 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
I artikkelen vår om utsettelse av prevensjon står følgende om Diane;
"-”Diane”, 21-pillers brett: Hopp over den pillefrie uken. Når du er ferdig med et brett, forstetter du bare rett på et nytt brett med piller. Dette kan du gjøre så lenge du ønsker å utsette mensen. Når du ikke trenger å utsette mensen lenger, fullfører du bare brettet du har begynt på, og tar deretter en pillefri uke. Da får du også en menstruasjonsblødning. Så er det bare å fortsette som vanlig på et nytt brett. "

Hvis du fortsetter på neste brett og deretter tar en pillefri uke når du er ferdig med å utsette mensen, vil du få en menstruasjon og du kan begynne på igjen når du skal i vanlig gjenge igjen.

Om du tar en pillefri uke etter kun 2 uker, vil ikke slimhinnen i livmoren ha bygd seg helt opp igjen etter forrige menstruasjon, og den mensen du får da vil kanskje ikke være like sterk som den vanlige mensen, hvis du i det hele tatt får menstruasjon. I praksis vil denne uken være som en uke hvor du glemmer pillen, og du vil ikke være like godt beskyttet som ellers. Hvis du får gjort denne forskyvningen litt i god tid før ferien så vil du kanskje likevel ha utbytte av en slik endring i p-pillebruken.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-