Overgrep

Spørsmål

Heisann!

Jeg er ei jente på 24 år som har et litt "snålt" problem.
Saken er at jeg ble voldtatt da jeg var 13 år. Det tok veldig lang tid før jeg turte å fortelle til noen om hva som hadde skjedd. Men det som hadde skjedd var så umulig å snakke om så jeg fortalte bare at det nesten hadde skjedd.Noe som var helt feil.Saken ble anmeldt og jeg måtte gå til en psykolog, men jeg kunne jo ikke da komme å si at det hadde skjedd noe.Dette førte til at jeg gikk mer og mer for meg selv. Da jeg begynte på videregående ble jeg sammen med en gutt som jeg hadde et forhold med i 2 1/2 år. Jeg torde ikke å fortelle det til han heller og han gjorde meg utrolig mye vondt uten å vite om det selv.

Nå er jeg gift og har en utrolig vakker datter på 2 år. Mannen min klarte å få meg til å fortelle hva som hadde skjedd, det er nå 4 år siden. Han har hjulpet meg utrolig mye, men nå føler jeg at det kanskje er på tide at jeg skaffer meg litt hjelp selv også. Jeg har fremdeles store problemer når det gjelder sex. Jeg har det nå ganske bra når jeg har sex med min mann, men jeg klarer f.eks. ikke å onanere, noe som er ganske frustrerende.

Har dere noen råd om hvordan jeg kan komme meg videre ?

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja- dette er jo en tøff historie du forteller, og jeg er veldig glad for at du tar kontakt. Det er fryktelig å gå rundt slik du har gjort i mange år før du kunne fortelle det til mann. Det høres ut som han er en god hjelp for deg nå.

Det er nok desverre mange som har opplevd det du har vært utsatt for, og aldri har turt å fortelle sannheten hverken til foreldre eller noen andre. Det som skjer da er at denne opplevelsen "setter seg fast" - selv om du kanskje ikke går og tenker på det hele tiden, så vil det ligge der, slik du forteller. Og det kan virke hindrende på den intime og gode kontakten med en partner/mann senere. Det er veldig viktig at du kan få profesjonell hjelp utenfra til å bearbeide dette videre, og det at du nå tar kontakt med oss - tyder på at du vil ha hjelp til å komme videre. Jeg vet jo ikke hvor i landet du bor, men vil anbefale deg å snakke med din fastlege - som kan gi deg adresser til psykolog/lege/terapeut som jobber med samliv/seksualitet. En god familierådgiver som du har tillit til vil også være en god hjelp.