Om vaksinering mot HPV, trenger jeg flere vaksineomganger ?

Spørsmål

Hei Hpv vaksine gardasil 9 vaksine. Kan man ta flere doser enn 3? Fikk kjønnsvorter for ca 1 år siden. Brukt aldara det funket ikke. Brukte condolyne som fjernet nesten alle. Har 1 - 3stykk igjen. Min kjæreste har ikke fått utbrudd. Kommer. Er hun en av de som mest sannsynlig ikke får utbrudd? Vi begge har tatt hpv vaksine gardasil 9. Hjelper den mot kjønnsvorter /infeksjon? Tok vaksine med engang jeg fikk. 0.2.6 månder. Hvor lang tid tar det før kjønnsvorter går over av seg selv/hpv. KKan man ta flere doser av av gardasil 9? 4 eller 5?

Mann 29

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Gardasil 9 er den av HPV-vaksinene som beskytter mot flest typer av HPV, derav navnet.

Hvis både du og din veninne har blitt fullvaksinerte, som det fremgår dere har blitt, skal det ikke settes mer vaksine, det har ingen hensikt, det dannes ikke flere antistoffer mot HPV av den grunn. Den vaksinen dere har valgt er den som beskytter mot flest HPV-typer. Garadasil forebygger fremtidig smitte med HPV-relaterte forandringer i hud og slimhinner, men har ingen innvirkning på allerede eksisterende HPV-betingede forandringer som f. eks. condylomer. HPV-vaksine er fra høsten 2018 også tatt inn i barnevaksinasjonsprogramet for gutter, for piker har det vært inne siden skoleåret 2009-2010.

Kjønnsvorter eller condylomer tenderer til å forsvinne av seg selv, men det kan ta tid. De fleste vil imidlertid være kvitt vortene sine innenfor et års tid. Mange velger å få behandling mot eksisterende vorter, ikke fordi de er vonde eller plagsomme på noen måte, men fordi man vet at kan overføre dem til nåværende og fremtidig partner. Den beste forsikring mot å få nye condylomer er, som dere har gjort, vaksinere seg mot HPV. Hvorvidt din kjæreste likevel får manifeste condylomer til tross for at hun er vaksinert er det ikke mulig å si noe sikkert om. Hvis hun ble vaksinert før du eventuelt haddde mulighet for å smitte henne så er det godt mulig, men det blir selvsagt mer åpent hvis så ikke var tilfelle. For det første vil condylomer eller kjønnsvorter i seg selv ta tid før de merkes, inkubasjonstiden er fra 1 til 8 måneder. Vaksinen vil rimeligvis også ta noen tid før den virker.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn