Ny partner

Spørsmål

Jeg er sammen med en mann som er separert fra sin kone siden høsten 2002. De to har to barn på 4 og 7 sammen. Kona og barna bor utenfor Norge, men barna kommer på besøk hver ferie. Mannen jeg er sammen med, er veldig forsiktig med å gå ut med ”nyheten” om at vi er sammen. Bare hans nærmeste venn vet om oss, men ingen i familien hans. Mens det er helt greit for ham at mine venner vet om oss. Han sier han vil ikke gjøre det offentlig før skilsmissen er overstått for at ikke kona skal slå seg vrang og gjøre deling av penger og sånn mere komplisert enn det allerede er. Det er også derfor jeg ikke får møte barna hans når de er på
besøk, selv om jeg selv svært gjerne vil treffe dem. Jeg er veldig usikker på hvordan jeg skal forholde meg, om jeg skal stille mere krav eller om jeg skal fortsette med å ta hensyn. Jeg har aldri vært sammen med en mann som har en familie fra før. Er dette et tegn på at han egentlig ikke vil et fast forhold med meg, eller er dette en vanlig del av en så stor forandringsprosess som en slik skilsmisse er? Til nå har jeg trodd på det siste, men jeg føler meg mer og mer såret og ”utestengt” fra hans egentlige liv (han er veldig glad i barna sine og vil helst at de bor hos ham).
Vet du hvor jeg kan finne mere informasjon om hvordan det er å komme inn som en ny person i en allerede eksisterende familie? Finnes det bøker om slikt? Jeg har bare funnet bøker som henvender seg til skilte foreldre som får ny partner, men ikke noen som henvender seg til ”motparten”, dvs. folk som ikke
har barn selv og blir sammen med noen som har barn fra før.
Jeg er takknemlig for all hjelp!

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja, det er ikke noen lett situasjon du er i. Det som jeg tror er viktig, er at du mest mulig stoler på din egen intuisjon - din egen magefølelse, og selvfølgelig hvor trygg du er på at han har "ærlige hensikter". Det er viktig den trygghetsfølelse du har på at han virkelig kommer til å ta ut skilsmisse og mener dette seriøst. Det er vel også her du føler deg utrygg. I og med at dine venner vet om din situasjon, har du noen nær venn/venninne du kan snakke med? Kanskje du skulle gi din partner et lite "utlimatum" i tid, og si at innen den og den tid må han ha bestemt seg med hensyn til skilsmisse og faktisk ta ut denne. Når det gjelder barna er det ikke alltid så lett; spesielt når de kanskje ikke vet noe om situasjonen. Så det ville nok være best å vente med den kontakten til du vet med sikkerhet at skilsmissen er i orden.
Når det gjelder bøker du etterlyser har jeg ikke noen konkret å anbefale deg, men jeg tror det beste rådet er å sette litt krav til din partner og foreløpig vente med kontakt med hans barn.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn