Nedsatt sexlyst

Spørsmål

jeg har vært sammen med typen min i litt over ett år nå.
før hadde vi sex flere ganger i uken,men i det siste halve året har det nesten blitt borte.nå har vi kanskje sex bare 1 gang i uken,for jeg eier ikke lyst lengre.HAN derimot vil ha sex minst 3 ganger i uken..men dette går jo ikke når det bare gjør vodt for meg nesten hver gang..jeg blir jo ikke våt nok.han prøver å hjelpe til med dette,ved å slikke meg,men det blir ikke like glatt og jeg klør etter samleie.
jeg bruker trionetta og lurer på om den kan ha en innvirkning på sexmangelen min..?
har også lest at man kan miste lysten hvis partneren ALLTID har lyst på sex..?
han er borti meg flere ganger om dagen..og jeg blir vant til at han rører ved meg hele tiden,og da blir det ikke noe spennende når vi faktisk SKAL gjøre det.har snakket med ham om det,og avtalt at han ikke skal ta på meg der nede støtt.for det er ganske plagsomt.
håper jeg kunne fått svar på hvordan sexlysten kan komme tilbake.

Kvinne, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du forteller at du har mistet sexlysten det siste halve året, og slik jeg forstår deg så hadde du god sexlyst før dette. Det første jeg tenker på er om det har skjedd noe i livet ditt det siste halve året som kan ”sperre” for lysten din – det være seg problemer i forholdet dere imellom eller stress av annen årsak. Ofte kan stressende hendelser gi seg utslag i blant annet nedsatt sexlyst, og det kan være god hjelp i å få ”luftet ut” og bearbeidet slike eventuelle problemer og spenninger.

Du tror også at det at han er "borti deg" flere ganger om dagen kan bidra til at sexen ikke blir spennende, og dette kan vel godt tenkes. Det at han tar på deg (nedentil?) flere ganger om dagen, samt at dere har sex før du får lyst, kan jo føre til at du ikke får muligheten til å bygge opp lysten din. Dette kan igjen gjøre at du synes sex blir kjedelig, og at du begynner å assosiere sex og kjedsomhet med hverandre.
Det finnes mange tips og teknikker for å få tilbake lysten. En slik løsning kan rett og slett være å sette pennen på papiret, der du og partneren din skriver ned – så detaljert som mulig – hva dere liker og ikke liker med sexlivet deres, og hva som kan bli bedre. Ta også med ting som har med forholdet generelt å gjøre. Snakk så om dette etterpå, der dere forklarer hverandre hva dere mener. Når begge har sagt sitt, kan dere gå over til å tenke ut ideer for å håndtere de tingene som har kommet til overflaten.

Du spør om Trionetta kan ha en innvirkning på sexmangelen din, og det er slik at nedsatt sexlyst/libido er en ganske så vanlig bivirkning av disse pillene. Hvordan p-piller påvirker sexlysten varierer fra person til person og fra p-pilletype til p-pilletype, slik at selv om en type p-piller (som Trionetta) gir nedsatt sexlyst hos deg, så trenger ikke det bety at du reagerer slik på alle typer p-piller. Det kan derfor være en idé å bytte p-pillemerke for å se om sexlysten kommer tilbake. Snakk med fastlegen din om dette.
Det er for øvrig noen andre medisiner, blant annet enkelte antidepressiva, som også har nedsatt sexlyst som bivirkning.

Hvis du plages med at du ikke blir våt nok under samleie, kan det være lurt å bruke en glidekrem (fås kjøpt på apoteket).

Det finnes for øvrig mye litteratur om dette temaet, og du finner mange gode bok-tips i linken om "Nedsatt sexlyst" øverst på denne siden. Hvis du føler at du ikke kommer til mål med dette på egen hånd, kan det være en god idé å snakke med fastlegen din om dette, og han/hun kan eventuelt henvise deg videre til en psykolog eller sexolog.
Jeg håper dette har vært til hjelp for deg. Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Ishita Barua
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-