Mistanke om utroskap

Spørsmål

Jeg har mistanke om at min kone er utro. Når vi har samleie er det av og til grå/hvit sædliknende væske som kommer til syne før min egen utløsning. Det er selvfølgelig andre forhold som fører til min mistanke, dette er vondt for meg og jeg ønsker å få visshet i om jeg har rett eller ei.

Kan dette være sopp, og i tilfelle vil sopp se ut som hvite, tørkede flekker på undertøy når det tørker ?

Kan jeg på noen måte få testet disse flekkene, for å se om det er sæd eller annen hvit utflod, og i tilfelle hvor ?

hilsen en som ønsker å bli kvitt mistanken...

Mann, 36 år

Svar

Hei.
Det er tydelig at du ikke har det greit for tiden, når du sliter med mistanke om at din kone er utro. Dette er en vond følelse, og jeg mener du gjør rett i å prøve å bli kvitt denne mistanken du beskriver. Men du kan nok ikke gjøre det på den måten du nevner ("testing av flekker").

For å gå litt konkret inn på dine spørsmål:
Du sier at der kommer en grå/hvit sædliknende væske til syne før din egen utløsning. Jeg går ut fra at du mener at dette kommer fra din kone ?
Isåfall er dette absolutt ikke hverken noe "bevis" på eller tegn på utroskap. Det er helt normalt med sekresjon av væske fra kvinnens vagina, især under seksuell opphisselse. Dersom jeg misforstår deg, og denne væsken kommer fra deg selv, før utløsningen din, så er dette helt vanlig og normalt, med noe sekresjon fra penis like før utløsning. Det skal rett og slett være slik.
Så denne væsken du beskriver, uansett om den kommer fra henne eller deg, er absolutt ikke noe tegn til utroskap på noen måte, så dette bør du ikke være opptatt av.

Du spør videre om denne væsken kan være sopp.
Hvis kvinner har sopp i vagina, hvilket er veldig vanlig, og egentlig ingen sykdom i det hele tatt (sopp finnes ofte i normalfloraen i kvinnens vagina), så er dette ikke noe som tyder på utroskap. Sopp er ikke en kjønnssykdom, og den kommer oftest av andre forhold, som f.eks. at man har gjennomgått en antibiotikakur e.l. Så om hun faktisk har en soppinfeksjon, hvilket ikke jeg kan vite, så er dette et normalfenomen som ikke har noe som helst med kjønnssykdommer eller utroskap å gjøre.

Du spør om sopp vil se ut som hvite, tørkede flekker på undertøy. Slike flekker kan like gjerne komme fra kvinners normale utflod, og det er ikke noen mening i å teste disse, og det gjør man ikke.

Konklusjon: Ingen ting av det du beskriver, kan sees på som tegn på utroskap. Jeg synes imidlertid at det er leit at du sliter med disse følelsene, og du / dere bør avgjort gjøre noe med dette, men på annen måte enn det du selv foreslår. Hvis ikke dere gjør noe med dette, vil denne mistanken din kunne "spise opp" og forgifte forholdet deres innenfra. Mulige måter å gjøre dette på, er å ta det direkte opp med din kone, selv om dette selvfølgelig vil være tungt å vanskelig. Det vil i det minste være bra på den måten at du vil fremstå som åpen og ærlig om hva du sliter med, og det kan du vinne respekt og tillit på. Videre finnes det familierådgivningskontorer (se gule sider i din telefonkatalog der du bor) hvor par som sliter med forskjellige ting, kan komme sammen og få luftet problemene og evt løst floken.
Hvis du sliter med sjalusi og mistanker generelt, hvilket det kanskje kan høres ut som, kan det også være en svært god ide, å selv gå til noen samtaler med en psykolog, evt vil din fastlege også kunne ta opp slike ting med deg, evt henvise deg til psykolog. Dette tror jeg du kanskje vil kunne ha nytte av. Imidlertid må jeg avslutningsvis legge til, at det ikke er slik at jeg påstår at du tar feil, at din kone ikke er utro, for det har jeg ingen forutsetninger for å si noe om, selvfølgelig. Men ut fra de tingene du beskriver, så virker det på meg som om du mistolker ting som sannsynligvis er helt normale, og så sliter med disse mistolkningene, og det høres ikke greit ut, og det er derfor jeg mener du sannsynligvis bør prøve å gjøre noe med dette, fremfor å lete videre etter "beviser" med testing av flekker osv som du nevner. Jeg ønsker deg og dere lykke til, og legger til på slutten, at jeg ikke synes du skal la dette rulle på seg, sjalusi og mistenksomhet som kan ikke gjør noe med, kan være aldeles ødeleggende for et forhold.