Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Min transseksuelle kone har ikke lyst på sex

Spørsmål

hei, jeg har et lite problem med kona mi, vi giftet oss temmelig raskt etter at vi ble sammen av div.grunner, men vi begge har Hiv, og vi er begge menn, men hun/han vil ikke ha sex, Og jeg har nedsatt funksjonsevne, Men hun er ei transexuell, men jeg lurer på hva jeg kan gjøre for å øke sexlysten hennes, det jeg har gjort er å gi henne nesten allt hun måtte ønske seg og jeg har brukt altfor mye på div.sexleketøy og undertøy til henne, men alt det har bare blitt liggende i et skap ubrukt, hun brukte atripla før men den medisinen ville jeg at hun skulle slutte med for tap av sexlyst var eller kunne være en bivirkning, så begynnte hun med striblid den samme som jeg bruker, og så lurer jeg på om det kan være noe med den medisinen også, det står ikke oppført at den kan ha en sånn bivirkning. Men kan den det? for det er nesten et ork å få henne med inn på soverommet. og hva er det for en type hormoner transsexuelle har?

Mann 36
Svar

Hei.


Dette skulle ideelt sett vår sexolog ha svart på, men han er ikke tilgjengelig for tiden dessverre.

Når det gjelder de to medisinene du nevner, Atripla og Striblid, så er ikke redusert sexlyst noen typisk eller vanlig bivirkning, men noen beskriver det. Og slike ting er jo også helt individuelt. Og så er det jo slik generelt sett, at sexlysten i svært stor grad er psykologisk styrt, dvs at den påvirkes i begge retninger av hvordan man har det, tanker og følelser, overskudd, humør osv osv., så det er jo egentlig mer sannsynlige årsaker i din kones tilfelle, generelt tenkt. Sagt med andre ord så tror jeg ikke du på noen måte skal ta det for gitt at det er medisinen som er årsaken her.


Så spør du om hormonnivåer. Transseksuelle personer vil variere i hormonnivåer, akkurat som ikke-transseksuelle. Jeg synes med fordel at din kone kan sjekke dette hos fastlegen, spesielt testoteronnivået, som i svært stor grad styrer sexlysten. 


Jeg skjønner deres problem, og ser at du har gjort og forsøkt en rekke tiltak for å prøve å stimulere sexlysten. Siden det ikke har virket, og fordi sex er viktig og dere tar dette seriøst, så synes jeg dere skal vurdere en konsultasjon hos en sexolog, for råd og veiledning her. 


Ønsker dere lykke til, og håper svaret var til nytte. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-