Mann med redusert lyst på sex

Spørsmål

Jeg har en 41 år gammel kjæreste. Vi har vært sammen i 5 måneder. Han er bonde og har vært Lestadianer (kristen religion) i sine første 35 år og har vært skilt de siste 4 år (hun fant en elsker og gikk fra ham). Vi er forelsket i hverandre og ønsker å satse på forholdet. Men jeg er veldig plaget ved det at han har veldig lite seksual drift, eller behov for sex (i hvertfall siden jeg flyttet inn på hans gård. Da jeg hadde hybel var han interessert i sex hver gang han besøkte meg). Det er 90% av tiden at jeg må ta initiativ for sex og seksuel berøring. Jeg har det ikke godt med så lite intimt i et forhold. Hva kan jeg forstå fra dette? Er han bare veldig hemmet pga av bakgrunnen sin og trenger tid og trening, og å komme ut fra sitt miljø (vi flytter fra Nord-Norge til Oslo om noen måneder), eller kan det være normalt for en nyforelsket frisk mann å ikke trenge/søke sex og det seksuelle med sin kjæreste? Jeg er en veldig kjærlig og lidenskapelig og fri person og føler meg frustert, uelsket og veldig forvirret når jeg endelig har funnet noen jeg er glad i.

Kvinne, 37 år

Svar

Vanskelig spørsmål, siden seksualdriften er så intiim, personlig og mangefasettert. Bakgrunn, livserfaring og tidligere forhold kan ha betydning, men ved forelskelse plar slike forstyrrelser å bli mindre. Har han, eller har han hatt sykdommer? Bruker han medikamenter? Tar dere åpent opp situasjonen, og har dere forsøkt å finne løsninger og/eller andre måter å ha sex på?
Jeg finner det umulig å gi noe utfyllende svar på denne måten, men når dere flytter til Oslo, vil jeg foreslå at dere blir henvist til Institutt for klinisk seksologi og terapi. Lykke til!