Mangel på sexlyst - mann

Spørsmål

Jeg har manglende og egentlig ikke sexlyst i det heletatt.
jeg er 55 år har verdens flotteste samboer.
Jeg har slitt med ereksjonsproblemer fra jeg skilte meg for flere år siden men den kom gradvis tilbake.
Men etter ett hjerteinfarkt ble all lyst totalt borte. Med betablokker, lipitor og albyl-e forsvant all energi. Betablokkene gjorde at jeg ikke klarte å gå noe særlig langt. Disse ble fjernet etter noen måneder, men jeg går fortsatt på Lipitor og Albyl-e. Noe av ereksjonen er tilbake, men ikke som før. Det er lite som tenner meg.
Jeg har lest at testoseron kan være lavt, men jeg mener min lege har sjekket det. Jeg er ca 20-25 kg overvektig. Jeg har dessuten noen utvekster helt fremme på penis, det ligger under forhuden.Det er hvitt.
Hva kan jeg gjøre for å få tilbake sexlysten?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt. Du forteller at etter at du fikk infarkt så ble mye av sexlysten borte. Dette kan nok i stor grad tilskrives beta-blokker som du forteller at du gikk på. Du sluttet etter noen måneder. Men fortsatt sliter du med sexlyst og ereksjonsproblem. Du forteller at du tror at din lege har sjekket testosteron, men ikke hva verdien på den er. Og du forteller at du er 20-25 kg. overvektig. Da er det nok dessverre en risiko for at din testosteron er lav, da det er en klar sammenheng mellom overvekt, livvidde og lav produksjon av testosteron. Og har du lav testosteron, så vil det gi lav sex-lyst og derved også ereksjonsproblemer. Så her er det nok en del å ta tak i. For det første så vil det helt klart hjelpe på din energi og sexlyst hvis du prøver å gå ned i vekt, og det vil også klart øke sjansen for at testosteronnivået i blodet ditt vil gå opp. Og både øket energi og øket testosteron vil gi bedre sexlyst og derved gi deg ereksjonen tilbake.
Så mitt råd er at du snakker med legen din om ditt problem om kav sexlyst og ber om legen sjekker din testosteron. Samtidig at du får litt råd i forhold til trening og kosthold. Og er testosteron lav så kan du få testosteron som tilskudd av legen. Som vil øke din sexlyst. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Simen Brynildsen
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-