Mangel på seksuell lyst med samboer

Spørsmål

Har vært sammen med samboeren i 7 år. Ingen barn. Han er min beste venn, vi reiser og opplever masse sammen. Han gir meg komplimenter og får meg alltid til å føle meg vakker. Han er snill og trofast. Vi har nærhet, kos og kysser. Men jeg er ikke seksuelt tiltrukket av han. Vi har sjelden sex, fordi jeg ikke har lyst. Jeg liker sex og liker å utføre oralsex, men ikke på han. Ofte lukter eller smaker han ille (selv par timer etter dusj) og jeg synes ikke han er noe "fin" der nede. Han utfører det på meg, men for å komme må jeg rett og slett fantasere om lesbisk sex... Ellers går det ikke. Slik har det ikke vært med noen før ham. Da vi først ble sammen hadde jeg ikke noen forelskelsesfølelse og hadde ikke seksuell lyst på han, men vi ble sammen pga den gode kjemien, jeg ble glad i han, elsket å være sammen med han. Noen ganger synes jeg han er kjekk, andre ganger ser jeg på han som stygg og frastøtende. Dette veksler hele tiden.
For to måneder siden begynte jeg å ha kontakt med en annen mann. Vi sender meldinger nesten hver dag, vi har hatt sex to ganger. Det kommer nok ikke til å bli noe forhold med han, men han har vekket noe som jeg har savnet med samboeren: Jeg synes han er enormt kjekk, kan se på bilder av han flere ganger daglig, tenker på sex og kos med han, nyter å gi oralsex, vil utforske sex med han. Dette er en jeg har vært tiltrukket av i flere år, det viser seg å ha vært gjensidig. Hvis samboeren finner ut dette er det over og ut, han kommer til å hate meg.
Etter at dette skjedde tok jeg en samtale med samboeren om at jeg sliter med lysten. Vi bestemte oss for å prøve å få litt mer fart på sexen. Vi begynte å ha litt mer sex, men jeg hadde ikke så lyst. For noen uker siden gjorde jeg det slutt med ham, men vi begynte begge å gråte og lå inntil hverandre. Da fikk jeg en enorm tenning på han og vi hadde sex. Dette skjedde også i starten av forholdet, jeg gjorde det slutt og det endte med sex. Så vi har vært sammen hele juleferien og kost oss. Men ikke noe me

Svar

Hei og takk for fint og oppriktig brev. Jeg forstår godt at du føler deg forvirret - og fortvilet. Du forteller at du ikke har seksuell lyst på samboeren, og i alle fall ikke oralsex med ham. Og så har du truffet en annen mann som du tenner ordentlig på. Og så forteller du at dere hadde bra sex imidlertid når du hadde gjort slutt. Det er nok slik at mange opplever god sex i krisesituasjoner, slik som du beskriver. Men i det vanlige dagligliv så tenner du ikke på samboeren. Og det er nok ikke lett å leve i et langt forhold og fortsette det uten å ha en god seksualitet spesielt når du egentlig er glad i sex og ønsker det. Så det forholdet du har høres ut som et trygt og godt nært forhold, men uten at du er seksuelt tiltrukket. Og da tenker jeg at det kanskje er best å i alle fall ta en liten pause. Så får dere begge tenkt dere om? Du skriver ikke noe om hvordan det går med forholdet til den andre mannen. Er det noe du i så fall har tenkt å fortsette? Jeg vil i alle fall råde deg til å ta en tenkepause, og se på hvordan det er før du tar noen endelig beslutning.