Mangel på lyst

Spørsmål

Jeg har ikke hatt noen sexlyst på nesten to år, har vært sammen med kjæresten min i tre år, vi har kun ligget sammen en gang på 3 mnd. Har aldri hatt særlig sexlyst. Jeg har prøvd urter, bytte av p-piller.Jeg snakker mye med kjæresten og han forstår meg. Legen min kan ikke hjelpe meg og jeg er redd forholdet mitt vil gå i oppløsning dersom dette fortsetter. Jeg er plaget med dårlig samvittighet fordi jeg ikke ligger med kjæresten men jeg merker at samvittigheten min bidrar til at alt blir mye verre, dersom jeg mister kjæresten min pga dette tør jeg aldri å bli sammen med noen igjen. De vanlige rådene som går ut på å tilbringe mye tid sammen samt "trene" opp sexlysten fungerer ikke på meg, vi har alltid vært sosiale/kosete, men jeg klarer bare ikke noe seksuelt, blir helt stiv bare han hinter så vidt om at han har lyst, har bare lyst til å løpe. Jeg har aldri blitt mishandlet på noe vis men har vært hos psykolog pga manglende selvtillit og sosial angst, jeg sluttet å gå der da jeg mener at jeg er flinkere som min egen psykolog.
Det gjelder imidlertidig ikke dette, jeg gråter ofte og trenger virkelig hjelp!!
Jeg har lest alt jeg kan komme over om dette men ingenting hjelper, finnes det alt. behandling ,evt urter som en lege kan anbefale, dette er ikke forbigående!!!

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg forstår godt at du er fortvilet. Og helt klart trenger du hjelp. Det er ikke umiddelbart lett å si hva som er grunn til din manglende sekuelle lyst, men at det har noe å gjøre med det du beskriver som din manglende selvtillit og sosiale angst - tror jeg. Det ville nok i alle fall hjelpe å få snakke med en fagperson som jobber med seksualitet/samliv, så hvis du skriver et brev inn til Lommelegen stillet til meg, så skal jeg skrive tilbake til deg med navnet på noen som kanskje kan hjelpe deg.
Hilsen dr. Aars

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-