Mangel på lyst

Spørsmål

Debuterte sexuelt for ca 10 år siden, men har aldri hatt glede av sexlivet. Jeg føler ikke opphisselse og jeg liker ikke å bli tatt på nedentil hverken av meg selv eller andre.Det gir meg ingen nytelse. Har naturlig nok heller ikke hatt orgasme. Jeg er i fast forhold på syvende året. Vi har sex max 4 ganger i året og har en sønn på 2 1/2 år. Har normale hormonprøver og har vel innsett at dette ligger på det psykiske plan. Jeg er desverre lite opptatt av nærkontakt og liker ikke å måtte ta på andres hud. Jeg føler vemmelse f.eks ved å smøre samboeren min og andre på ryggen med solkrem, massasje osv, men kan ta på samboerens kjønnsorgan ved sex da jeg føler at det liksom er min jobb. Fårstår ikke noe av dette selv. Selv kan jeg motta kjærtegn som å bli klødd på ryggen, massert osv. Dette sliter fryktelig på forholdet vårt. Jeg har egentlig ikke behov for sex og syns det er helt greit å være uten, men jeg er jo alene om å mene det. Det pussige er at samboeren min forteller at dersom han beføler meg mens jeg sover så reagerer jeg positivt på det med både lyder og bevegelse, men i våken tilstand har jeg totalt sperre.Jeg er seksuelt følelsesløs nedentil og føler bare en trang til å slippe unna. Jeg ønsker å ha sex i hodet mitt, men lysten sitter bare der. Jeg får liksom ikke "flytt" lysten til underlivet hvis jeg kan forklare det sånn. Jeg fantaserer på en måte om sex her og der og sånn og slik , men jeg tenner ikke på fantasien. Har prøvd hjelpemidler som erotiske bøker, film osv, men det har ikke hjulpet meg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal gripe dette an og har en fastlege som bagatelliserer det hele. Har så vidt nevnt at lysten ikke er der, men får liksom ikke noe tilbake. Henvender meg derfor til deg i håp om hjelp til å gripe dette an. jeg har riktignok en tålmodig samboer, men det går ut over selvfølelsen hans....og min. Føler meg som et null innen sexlivet. Er redd forholdet vårt ryker dersom jeg ikke blir "normal". Kan du anbefale meg en terapiform / terapeut på østlandet som er dreven i dette gamet. Det koster mye med slik hjelp og jeg vil gjerne søke hjelp hos en jeg på forhånd vet kan hjelpe.
Har du en ide om årsaker til mitt problem vil jeg gjerne høre det.

På forhånd tusen takk for svar og masse ros til en kjempeflott tjeneste.

Vennlig hilsen.....

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Det du forteller sier meg at du nok har rett i din antagelse; at dette er noe som har satt seg fast i hodet og som på en måte har lammet forbindelsen mellom hodet og følelsene. Dette er noe mange kvinner/jenter forteller som har vært utsatt for en eller annen form for overgrep – gjerne i barndom/ungdom. Nå vet jeg jo ikke om du har opplevd det – men det er jo også slik at traumatiske – vonde – opplevelser er så smertefulle at man ikke orker å ta det virkelig inn over seg. Man ”putter” oplevelsen på en måte vekk fra det bevisste – men det lever alikevel sitt liv i det ubevisste. Og dette fører til at når man møter nye situasjoner som minner om det som skjedde – som en seksuell situasjon – så vil dette sette en stopper for å oppleve dette som bra – selv om man bevisst ønsker det. Slik du forteller. Og da trengerman hjelp fra en profesjonell person – som en terapeut. De fleste psykologer/psykiatre vil kunne hjelpe deg med dette, men det er et problem at det er for lite terapeuter slik at de fleste har lange ventelister.
Det beste er å ta for seg ”de gule sider” og ringe opp, og forhåpentlig vil du kunne ”få napp”. Du kan også forsøke å ringe Institutt for klinisk sexologi og terapi i Oslo. Lykke til.