Mangel på lyst

Spørsmål

Hei Dr. Aars

Jeg er en jente som er gift og har 2 barn på 7 og 10 år. Jeg har det eldste barnet fra et tidligere forhold. Men jeg vil gjerne forklare situasjonen og begynne med da jeg først møtte min mann.

Da jeg møtte han var jeg en jente som var veldig glad i nærhet og kosing. Likte også sex. Den gangen jobbet min tilkommende mann mye, og var bestandig sliten. Så det endte alltid med at jeg tok intiativ til sex, men ble avvist stort sett hver gang. Det igjen gjorde at jeg ble skuffet og sluttet og ta intiativ. I og med at han sjelden gjorde noe, ble det lite med all nærkontakt. De første årene plaget dette meg veldig, men jeg syntes vi hadde det så bra ellers..... Til slutt ble jeg liksom "avvent", hvis du skjønner hva jeg mener...??!

Etterhvert begynte han å ta litt mere intiativ, men her kommer vi til problemene:

1. Jeg har ikke lyst!!! Men lysten kommer etterhvert som vi koser litt. Er veldig fornøyd etterpå, og tenker "hvorfor gjør vi ikke dette oftere"?? Vet mannen min mener det samme.

2. Føler jeg ikke kan kunsten å forføre lenger. Føler meg uattraktiv. Blir sjenert.

Vær så snill å hjelp meg!!

Hva kan jeg gjøre for å få lyst på sex igjen, og lyst til å ta intiativ igjen.

PS!!! Jeg er ikke alene om å syns dette er et problem, vet mannen min er skuffet og lei seg, og føler at jeg ikke vil/liker å ha sex med han.

Atter en gang!! Vær så snill og hjelp oss!!!

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja, jeg forstår du er fortvilet, men dette er nok et vanlig problem for mange. Men det kan klart gjøres noe med det. Det er nok riktig det du beskriver at du på en måte er blitt "avvent" - fordi du føler deg avvist så mange ganger fra tidligere. Til slutt blir det slik du opplever - at man avstår og lysten på en måte blir "lagt på is". Og det samme skjer med initiativet. Selvfølgeleig! Blir man avvist tilstrekkelig mange ganger, så slutter man til slutt å ta initiativ. Så når han nå tar initiativ så er det klart at din seksuelle lyst "ligger dypt begravet" fordi lysten ikke er viljestyrt. Selv om du gjerne skulle ha lyst, så er den fortrengt fordi du har så mange dårlige erfaringer fra tidligere. Men det du forteller er at han nå viser initiativ og lyst - og det er jo bra. Og her har dere et godt utgangspunkt! For det som er løsningen er å snakke sammen. Kommunikasjon! Dere er nødt til å ta opp dette sammen, og prate om det. Du må fortelle ham hvordan du har følt det er å bli avvist og han må fortele deg hvorfor han ikke hadde så lyst på sex en tid. Antagelig fordi han var sliten og stresset. Og da blir overskuddet til sex lite. Jeg tror nok "hunden liger begravet der" som det heter. Det har nok helt sikkert ikke noe med deg å gjøre! Trenger dere ytterligere hjelp til å komme igang med samtaler -ta kontakt med fastlegen til en av dere, og evt. be om henvisning til familieterapeut. Men dere er nok godt igang i og med at dere kan se problemet!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn