Lyst i forhold

Spørsmål

Jeg og min kjæreste er begge i 50 åra, og har vært sammen i 1,5 år. Det har aldri vært noen forelskelse fra min side, men jeg så mange andre gode kvaliteter hos kjæresten min - og håpet sterkere følelser kunne oppstå etter hvert. Jeg har et langvarig forhold bak meg (21 år) og et par korte. Har aldri opplevd å få orgasme sammen med en mann, men gikk for ca 5 år siden (etter det langvarige forholdet) til terapi/behandling - hvor jeg fant måter å oppnå dette på ved hjelp av bilder/film/vibrator. Min nåværende partner og jeg har aldri prøvd noe av dette sammen. Vi er begge litt reserverte - og selv om vi er åpne for å prøve nye ting føles det ikke riktig mellom oss to. Det er liksom ingen av oss som tar initiativet.... Og når kvelden kommer og vi kryper under dyna, så er jeg mer innstilt på å sove enn å ha sex. Det har fort blitt kjedelig.
Jeg tenker at mye handler om manglende følelser fra min side, og at den manglende lysten/begjæret ikke inspirerer til å forsøke noe nytt. Jeg er kjempefrustrert over dette, for vi har det hyggelig og fint sammen på andre måter - og i mitt hode har jeg gitt menn og forhold et siste forsøk... Jeg vil ikke være den som sårer andre gang på gang - kjæresten først og fremst (som virkelig elsker meg), men også mine barn - som knytter seg til og blir glad i den jeg er sammen med.

Vi har nå ikke hatt sex på over 2 uker, og i et langvarig forhold ville ikke det vært så unormalt. Men jeg tenker at om ikke lysten er der nå, hva da om 5 år, 10 år...!!?
Har du noen gode råd å gi? Eller er dette en mann jeg må innstille meg på å være venn med?

Hilsen "godt voksen og frustrert"

Hilsen

Svar

Hei og takk for fint og oppriktig brev! Du beskriver godt hvordan du har det, og jeg forstår godt at du kan kjenne deg frustrert.
Du er jo oppriktig på det at du ikke er forelsket, men at du er glad i ham. Du har slitt med orgame, og sier du fikk det til med vibrator. Men at du nå
ikke vil bruke det sammen med ham da dere begge er litt sjenerte. Og nettopp her ligger nok litt av utfordringen; at du kanskje skulle våge å ta den frem og at dere sammen kan prøve det. Jeg tenker at det at dere kan komme over dennne sjenertheten for å komme litt videre. Det er jo slik at du trenger denne stimulansen direkte på klitoris for å få orgame. Og at det at du nå ikke får orgasme gjør at du synes sex blir " kjedelig ", og det skaper en avstand mellom dere. Så prøv å gi deg hen, og se om du ikke kan komme over denne terskelen. Jeg gjetter at om dere klarer det, så bil dere ha sex, og du vil sannsynligvis føle deg nærmere ham. Og kanskje lity forelsket?
Lykke til!