Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Lite blodfylt klitoris, finnes det noe jeg kan gjøre med dette?

Spørsmål

For å få orgasme er jeg avhengig av klitorisstimulans. Problemet er at nesten uansett og uavhengig av hvor mye lyst jeg kjenner både følelsesmessig og fysisk, er klitoris liten og lite blodfylt og dermed lite følsom. Det krever flere minutters stimuli etter godt forspill og samleie, og flere ganger gir jeg opp da jeg ikke oppnår orgasme. Problemet har alltid vært tilstede, jeg er frisk og bruker ikke medisiner. Finnes det noe som kan hjelpe meg?

Kvinne 38
Svar

Hei.

Det finnes nok neppe noen enkle medikamentelle løsninger på dette, for å starte i den enden. Viagra brukes som kjent for å øke ereksjonsevnen hos menn, og det finnes rapporter fra utlandet hvor kvinner beskriver økt blodfylthet av klitoris økt seksuelt utbytte, men den er ikke godkjent for bruk hos kvinner i Norge. 

Du skriver at du trenger flere minutters stimuli etter godt forspill, for å oppnå en godt blodfylt klitoris og god følsomhet. Det betyr mao. at slike tiltak virker, -i større eller mindre grad, og da tenker jeg noe i retning av å se muligheter og løsninger, fremfor å definere problemer. Kanskje det kan være hensiktsmessig å heller legge vekt på nettopp lange (lengre) forspill osv, og glede seg over det sammen, inklusiv å ta det opp med partner, som sikkert også synes det må være fint å være en del av. Seksuelle hjelpemidler som vibratorer, glidemidler m.m. kan også tenkes å kunne være nyttig, så kanskje det er noe du kunne teste ut nærmere. Jeg håper at rådene kan være til nytte for deg, lykke til.