Klamydia etter beskyttet sex

Spørsmål

hei. Jeg lurte på om man kunne få klamydia vis man bare har hatt beskyttet sex med EN person??. Ingen tidligere.

Mann, 16 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Hvis du med beskyttet sex mener sex med kondom, så er risikoen for klamydia svært liten for ikke å si ingen.

Klamydia er en sykdom som opptrer kun ved seksuell smitte, og får man påvist klamydia så er man smittet av en annen person. Man har plikt til å oppspore "smittekilden" og si ifra om at man har fått sykdommen, slik at han/hun også kan behandle seg. Klamydia kan man ha i lang tid uten å få symptomer, mer kan du lese under linken over til høyre.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-