Kan jomfruer bli gravide?

Spørsmål

VIKTIG SPØRSMÅL!
Har hørt at man ikke blir gravid første gang man ligger med en visst man er jomfru. Er dette sant? Har liksom aldri hørt det på skolen i sex undervisningen!? Også lurer jeg på om det er mulig å bli gravid visst kjæresten ikke går inn i deg, jeg mener ikke forbi jomfruhinna, men at han bare har penis i området rundt skjedeinngangen? Mitt siste sprøsmål er: Kan alle få gjennomført samleie? På meg er det fryktelig vondt når kjæresten min prøver å gå inn i meg,så vi må bare la være å gjøre det.Å han vil ikke at jeg skal ha det vondt! Er jeg trang? jeg bruker tamponger, (rosa) å de er jo ikke så små. De går greit inn.
-Bekymret jente-

Kvinne, 16 år

Svar

Hei!

At du ikke kan bli gravid ved første samleie er bare tull. Hvis du er kjønnsmoden er det like sannsynlig at du blir gravid ved første samleie som ved noe annet samleie.

Som regel må penis inn i skjeden hvis man skal klare å bli gravid. Men dette er ikke en absolutt sannhet og ved sædutløsning rundt skjedeåpningen er det en teoretisk sjanse for at du likevel kan bli gravid.

Til slutt; Det er sjelden det er noen fysiske forhold som gjør at man ikke kan gjennomføre samleie. Imidlertid kan man være varierende trang, det kan være tørt og hvis man spenner seg og "kniper litt igjen" kan det være vanskelig. Ta dere god tid og bruk gjerne noe glidekrem for å få ting til å gå litt lettere. Med litt trening og tålmodighet tror jeg sikekrt dere får det til!