Kan epilepsimedisinen Orfiril og p-piller kombineres?

Spørsmål

Går det an å bruke orfiril retard, og likevel bruke p-piller??

Håper på snarlig svar, på forhånd takk!!

Medisiner: Orfiril Retard 300 mg

Mann, 23 år

Svar

Ja, det går fint an å bruke p-piller selv om man bruker Orfiril. Effekten til p-pillen påvirkes ikke av Orfiril. En del andre epilepsimedisiner kan derimot påvirke effekten til p-piller, noe legen må ta hensyn til ved valg av p-pille.