Ingen mens med hormonspiralen

Spørsmål

jeg har hormonspiralen,fikk den for 7 mnd siden,hadde blødninger i begynnelsen,har hatt to vannlige menustrasjoner med vanlige blødninger og varte i 5 dager,men så uteble menstrasjonen,skulle hat den for 3 uker siden.Har humørsvingninger men ellers ikke noe annet,kan menstrasjonen stoppe opp så lenge etter at jeg fikk spiralen eller kan jeg være gravid ???
Har 2 barn fra før.

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Svært mange kvinner mister menstruasjonen etter noen måneder med hormonspiralen. Noen synes dette er bare deilig, andre synes at det virker litt "unaturlig", andre igjen går stadig rundt og lurer på om de er gravide.

Hormonspiralen er det sikreste prevensjonsmiddelet vi har (bortsett fra sterilisering). Sjansene for at graviditet er årsaken til at menstruasjonen din er blitt borte, er derfor egentlig liten.

Men hormonspiralen beskytter ikke like godt mot graviditet utenfor livmoren. Skulle du ha magesmerter, kvalme eller andre tegn på graviditet, bør du derfor ta en graviditetstest for å utelukke dette. Slike graviditetstester får du kjøpt på alle apotek, og de er svært pålitelige.

Her kan du lese mer om
Hormonspiralen
Svangerskap utenfor livmoren

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-