Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ikke interessert i sex med partner

Spørsmål

Hei. Jeg har en attraktiv kjæreste som jeg selvfølgelig er tiltrukket av, og hun vil ha sex med meg minst en gang om dagen. Jeg finnes knapt interessert i sex med henne, og har lyst til å ha sex med alle andre damer. Jeg synes det er greit å ligge tett inntil hverandre i senga, men der stopper det. Det er alltid sånn i parforhold for min del. Jeg er kun interessert i sex de 3-4 første ukene, så dabber det helt av. Det føles ikke naturlig å skulle leve i et parforhold over tid. Har jeg for sterke urinstinkter, som sier at jeg kun skal spre genene mest mulig? Mitt lengste forhold varte i 1,5 år. Parforhold og ekteskap virker kun menneskapt, og ikke naturlig. De fleste menn virker som om de liker ideen av å ha mange attraktive sexpartnere fremfor en.

Mann 33
Svar

Hei og takk for brevet ditt. Det du skriver er nok ikke ukjent for mange. Hvorvidt det er et urinstinkt som gjør at din interresse for partner dabber eller ikke er ikke noe entydig svar på. Men mange menn forteller lignende historier. Og en del damer. Jeg tenker at det nok mer er at mange kvier seg for å gå inn i mer forpliktende forhold. Det er mange grunner til det; bl.a. angst for ågi slipp på frihet, problem med å la andre slippe mer inn på seg o.a.

Du sier at hun er attraktiv, og at du er tiltrukket av henne. Men ikke på en seksuell måte lenger. Og du sier at dette er det vanlige for deg fra flere tidligere forhold. Det er nok riktig at parforhold er menneskeskapt ikke minst i forhold til å lage barn, og la barn vokse opp med to foreldre. Det er også ut fra det herskende kulturbegrep vi har i vårt samfunn. Men samtidig er vi nå i en digital tidsalder, der porno er nærværende med to tastetrykk på PCen. Det er mange fristelser til andre der ute, og vi dras i i forhold til lyst og trofasthet. Og derfor dras nok parforhold nå mye i i forhold til trofasthet og monogami. Mer enn tidligere. Og kanskje mer for menn enn kvinner. Jeg lurer også på om du kvier deg for å gå inn i en tosomhet og gi deg hen til en partner. At det er noe som holder deg tilbake? Og for å få svar på dette ville jeg nok anbefale deg å ta kontakt med en terapeut med sexologisk erfaring. Til samtaler. Kanskje du kunne finne litt mer ut hvorfor du har det på denne måten.